Προσκυνήματα: Που βρίσκεται ο μεγαλύτερος θρόνος Της Παναγίας στην Ελλάδα;

 

Η τέχνη της ξυλογλυπτικής,στην Ελλάδα, εμφανίζεται κατά τον 18ο αιώνα και μέχρι σήμερα έχουν υπάρξει πολλά και σημαντικά έργα ,παλαιά αλλά και σύγχρονα .

Η Παναγία είναι το πνευματικό στόλισμα της ορθοδοξίας κατά τον Φώτη Κόντογλου και Βασίλισσα του κόσμου, γι ̀̀αυτό και στα μεγάλα και επιβλητικά προσκυνητάρια που τοποθετείται η εικόνα της Θεοτόκου τα ονομάζουμε Θρόνους .

Ένας τέτοιος Θρόνος με διαστάσεις 3,70 μέτρα ύψος , 2,55 μέτρα μήκος και 0,70 μέτρα βάθος που κατασκευάστηκε στο Αγρίνιο και στο εργαστήριο < ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΑ ΧΑΡΗΣ> , είναι ο μεγαλύτερος Θρόνος στην Πατρίδα μας. Θα τοποθετηθεί σε μια πανέμορφη εκκλησία στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών, και θα ενθρονίσει μια σπάνια εικόνα Της Υπερευλογημένης  Θεοτόκου.

Από τον αρχικό σχεδιασμό έως και την αποπεράτωση υπήρχαν προκλήσεις αρχιτεκτονικής και ξυλογλυπτικής φύσεως. – Αλλά με Την Βοήθεια Του Θεού και την πατρική καθοδήγηση και επίβλεψη του Σεβασμιότατου μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, (κατά τον ξυλογλύπτη και κατασκευαστή του έργου Πίνα Χαρίση και της ομάδας του ) θα κοσμεί πλέον την Ελλαδική Εκκλησία.

 

Με πολλές αριστουργηματικές παραστάσεις και πανέμορφα σχέδια σε ρυθμό μπαρόκ ,σκαλισμένα όπως πάντα με αγάπη για την εκκλησία και την τέχνη.

Το εργαστήριο βρίσκεται στο Αγρίνιο από όπου έχουν κατασκευαστεί πολλά και αξιόλογα έργα σε πολλές Μητροπόλεις της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Το μεράκι, τα χρόνια εμπειρίας, η αγάπη για την τέχνη της ξυλογλυπτικής, η δημιουργία και η πίστη στην παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας είναι εκείνα τα στοιχεία που κάνουν το εργαστήριο ξυλογλυπτικής “Ξυλόγλυπτα Χάρης”  ένα από τα κορυφαία εργαστήρια στο χώρο της ξυλογλυπτικής. Επικοινωνία : τηλ. 2641055637 6944376876         

Ιστοσελίδα : xiloglipta.gr   mail: xaris@xiloglipta.gr  

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ  Ο Φώτης Κόντογλου για την Παναγία μας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Αμερικής Ελπιδοφόρος: Η Δικαιοσύνη από γενιά σε γενιά

Το δικό του μήνυμα για τη φυλετική δικαιοσύνη

Close