Προσκύνημα γυαλιών Οσίου Παΐσιου: Ατόπημα της Μητρόπολης Αργολίδος;

του Γιώργου Θεοχάρη

Σε λανθασμένη απόφαση οδηγήθηκε η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδας να θέσει προς προσκύνηση-στο Ναό της Ευαγγελίστριας Χουνταλέικων – τα γυαλιά του Οσίου Παϊσίου Αγιορείτου.

Από πότε προσωπικά αντικείμενα Αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας εκτίθενται για λαϊκό προσκήνυμα και μάλιστα με ανακοινώσεις που παραπέμπουν σε μεγάλο τοπιικό θρησκευτικό γεγονός;Εκατοντάδες e-mail αναγνωστών μας καταφθάνουν στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ μέσω των οποίων διαμαρτύρονται έντονα για αυτή την πράξη.

Αποτέλεσμα αυτής της κίνησης είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία να δίνει αφορμή ακραίων ειρωνικών και χλευαστικών σχολίων στους διαδικτυακούς τόπους.

Τα προσωπικά αντικείμενα των Αγίων δεν προσφέρονται για εμπορευματοποίηση.Θέλει μεγάλη προσοχή. Οι Επίσκοποι πρέπει να εξετάζουν σοβαρά το εκάστοτε αίτημα Ιερών Ναών και Ενοριών που επιθυμούν να κάνουν τη διαφορά τους με άστοχες κινήσεις και τελετουργικά για προσωπικά αντικείμενα Αγίων της Εκκλησίας μας.

ΠΗΓΗ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
EURO 2016: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Πορτογαλία
EURO 2016: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Πορτογαλία

Η Πορτογαλία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία της, νικώντας την Γαλλία, στον τελικό του EURO 2016, που...

Close