ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτή είναι η νέα παγκόσμια ασθένεια

«Καμπανάκι» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

 

Όλοι γνωρίζουμε ότι η υπερβολική ενασχόληση με τα video games μπορεί να αποτελέσει εστία σοβαρών προβλημάτων. Ωστόσο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάνει ένα βήμα παραπάνω.

Για τον Π.Ο.Υ., σε ορισμένες περιστάσεις, το να παίζει κανείς πολλές ώρες ηλεκτρονικά παιχνίδια αποτελεί ψυχολογική διαταραχή. Έτσι, για πρώτη φορά θα συμπεριλάβει ένα σχετικό όρο στο International Classification of Diseases. Αυτό είναι διαγνωστικό εγχειρίδιο που ενημερώθηκε για τελευταία φορά το 1990. Η τελευταία ενημέρωση (η ICD-11) πρόκειται να εκδοθεί το 2018.

Ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί η ονομασία αυτής της διαταραχής, αλλά προς το παρόν έχει καταρτιστεί μια λίστα με διάφορα κριτήρια, τα οποία θα χρησιμοποιούν οι γιατροί για να διαγνώσουν αν η τάση κάποιου να παίζει ηλεκτρονικά παιχνίδια έχει εξελιχθεί σε διαταραχή ή όχι. Σύμφωνα με το προσχέδιο, κάποιος έχει αυτού του είδους τη διαταραχή αν δίνει ολοένα και μεγαλύτερη προτεραιότητα στο παιχνίδι «σε σημείο που το να παίζει ηλεκτρονικά παιχνίδια υπερτερεί έναν άλλων ενδιαφερόντων σχετικών με τη ζωή του».

Πηγή: New Scientist, indeepanalysis

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
«Κόκκινος» συναγερμός: Η Τουρκική ΜΙΤ κατασκοπεύει τον ελληνικό χώρο σαρώνοντας τους πάντες και τα πάντα

Σε εξέλιξη ο διαδικτυακός πόλεμος

Close