Προτεστάντης πάστορας αγκαλιάζει την Ορθοδοξία

Την Κυριακή 17 Απριλίου 2016, ο Nikita Yeremeyev, πρώην πάστορας μιας προτεσταντικής κοινότητας, έγινε δεκτός στην Ορθοδοξία στο Καλίνινγκραντ..

“Η μεταστροφή μου στην Ορθοδοξία από τον προτεσταντισμό δεν είναι μια απλή λιποταξία από το στρατό του εχθρού, αλλά μάλλον το αποτέλεσμα κάποιου είδους εξέλιξης της κοσμοθεωρίας. Στον Προτεσταντισμό εξοικειώθηκα με το Χριστό του Ευαγγελίου. Στην Ορθοδοξία, όμως γνώρισα  το Χριστό ο οποιος ζει τώρα, στα μυστήρια του σώματος της Εκκλησίας” είπε ο νεαρός πάστορας

Ο Nikita Yeremeyev συγκρίνει την Ορθοδοξία με την γη της επαγγελίας: “Θα ήθελα να συγκρίνω την ένταξή μου στην προτεσταντική κοινότητα με την απόδραση από την Αίγυπτο (δηλαδή, από τον αμαρτωλό κόσμο) στην έρημο του Σινά. Και την επιστροφή μου στην Ορθοδοξία όπως η διέλευση του Ιορδάνη, την αρχή της εισόδου στη γη της επαγγελίας. Αυτό είναι που από νωρίς οι Πατέρες της Εκκλησίας χαρακτηρίζαν ζωή ενός Χριστιανού:. Αυτή είναι η πάλη και ο θάνατος στη μάχη για τη γη της πραότητας, για τη ζωή με τον Χριστό στην Ουράνια Βασιλεία ”

ΠΗΓΗ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Eπιπτώσεις και οφέλη του μεσημεριανού ύπνου στα παιδιά
Κοιμάται αρκετά το παιδί σας;

Οι έφηβοι χρειάζονται περισσότερες ώρες ύπνου από τους ενήλικες δηλαδή 8,30-9 ώρες κάθε βράδυ, σύμφωνα με το NSF

Close