Προ των πυλών ο “Προσωπικός Αριθμός” του πολίτη

Για τον 12ψήφιο προσωπικό αριθμό, ο οποίος πρόκειται να διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών στις συναλλαγές τους με το δημόσιο, μίλησε Κυριάκος Πιερρακάκης.
Όπως εξήγησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης: «Αυτό ισχύει σε τουλάχιστον δεκαπέντε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε λιγότερο από μία διετία θα έχουμε τις νέες ταυτότητες στη ζωή μας και θα έχουμε κι έναν αριθμό αντί για πολλούς».Ο εν λόγω αριθμός θα περιλαμβάνει τα ψηφία του σημερινού ΑΦΜ, αλλά θα έχει και άλλα τρία ψηφία αριθμητικά μπροστά. «Θα κάνουμε τα πάντα στη φυσική επαφή μας με το δημόσιο με αυτόν τον αριθμό

. Θα πρέπει να χρησιμοποιείς μόνο έναν αριθμό για να ταυτοποιείς», απάντησε στην ερώτηση αναφορικά με το πού ακριβώς θα χρησιμοποιείται ο νέος 12ψήφιος προσωπικός αριθμός του κάθε πολίτη«Οι υπηρεσίες που αφορούν στη χρήση ΑΜΚΑ, τη χρήση ΑΦΜ, τη χρήση αριθμού δελτίου ταυτότητας, εν τέλει θα είναι όλα αυτά με έναν αριθμό και μόνο», επανέλαβε ο Κυριάκος Πιερρακάκης για τον νέο 12ψήφιο προσωπικό αριθμό που θα εισέλθει στη ζωή μας.

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Αγρυπνία για την Παναγία της Γοργοϋπηκόου στον Ι.Ν. Αγίου Ευσταθίου

Αγρυπνία για την Παναγία της Γοργοϋπηκόου

Close