Πυρά Βαρθολομαίου από την Πολωνία για τον πόλεμο στην Ουκρανία

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ:

«Προσευχόμαστε να τελειώσει αυτός ο πόλεμος το συντομότερο δυνατό και οι άνθρωποι να μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος από την Πολωνία και τον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας προς τους πιστούς συμπεριλαμβανομένων πολλών Ουκρανών προσφύγων.

Ο κ. Βαρθολομαίος ο οποίος συνοδευόταν και από τον Προκαθήμενο της Πολωνικής Εκκλησίας Μητροπολίτη κ. Σάββα τόνισε ότι «ενώ οποιοσδήποτε πόλεμος είναι κατακριτέος, ο πόλεμος που διεξάγεται μεταξύ Ορθοδόξων Χριστιανών είναι απολύτως απαράδεκτος», ενώ εξέφρασε τη λύπη του που η Ορθοδοξία βιώνει σήμερα κρίση ενότητας. Παράλληλα όμως εξέφρασε και την ελπίδα ότι αυτή η κρίση θα ξεπεραστεί και οι Ορθόδοξοι θα μπορέσουν να ομολογήσουν την πίστη τους μαζί και να μετέχουν του κοινού ποτηρίου.Ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε πως λυπάται ειλικρινά που τόσοι πολλοί Ουκρανοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους και θα περάσουν το επερχόμενο Πάσχα στην εξορία. Υπενθυμίζοντας τη συνάντηση του με το προεδρικό ζεύγος της Πολωνίας, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν την Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος προέστη της τελετής καθαγιασμού του ακρογωνιαίου λίθου του Ναού στις 5 Δεκεμβρίου 2015.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στη μητέρα των τριών κοριτσιών

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Close