Πως ο Ερντογάν «υπέγραψε» τον διαμελισμό της Τουρκίας

Προς την διάλυση οδεύει η Τουρκία καθώς ο παρανοϊκός Ρ.Τ.Ερντογάν επικύρωσε με την υπογραφή του την αναθεώρηση του συντάγματος, μέσω της οποίας θα επιτρέπεται η άρση της ασυλίας των Τούρκων βουλευτών.

H απόφαση θα δημοσιευτεί στην εφημερίδα της Κυβέρνησης και έχει άμεση ισχύ.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αναμένεται να οδηγήσει σε «ξεκαθάρισμα» των πολιτικών του αντιπάλων και συγκεκριμένα στην απομάκρυνση δεκάδων μελών του κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) που εκπροσωπεί τους Κούρδους από την τουρκική Εθνοσυνέλευση.

Ο Ερντογάν κατηγορεί το Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), την τρίτη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στην Εθνοσυνέλευση, ότι αποτελεί την πολιτική πτέρυγα των «τρομοκρατών» Κούρδων που διεξάγουν ανταρτοπόλεμο επί τρεις δεκαετίες και θέλει να προσαχθούν ενώπιον των δικαστηρίων.

Η αναθεώρηση του Συντάγματος θα μετατρέψει το τουρκικό πολιτικό σύστημα σε προεδρικό.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν μετά την καταστροφή των πόλεων που κατοικούνται από κουρδικό πληθυσμό θέλει και τον πλήρη «αποκεφαλισμό» των ηγετών τους.

Χωρίς ηγέτες, χωρίς «φωνή» και με ένα τουρκικό Στρατό να γκρεμίζει τα σπίτια τους, οι Κούρδοι είναι αναγκασμένοι να αντιδράσουν και να μεταφέρουν τον πόλεμο μέσα στις τουρκικές πόλεις.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν άνοιξε τον «ασκό του αιόλου».

Οι Κούρδοι θα ζητήσουν ξεχωριστό Κοινοβούλιο και θα λάβουν βοήθεια από το συριακό PYD με ρωσική υποστήριξη.

Δείτε τι συμβαίνει στην πόλη Νίσιβη.

 

πηγή

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Κάσος: Τιμήθηκε η 192ης Επέτειος του Ολοκαυτώματος του νησιού!, ΕΙΚΟΝΕΣ
Κάσος: Τιμήθηκε η 192ης Επέτειος του Ολοκαυτώματος του νησιού!, ΕΙΚΟΝΕΣ

Την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016, πραγματοποιήθηκαν στην ν. Κάσο οι εκδηλώσεις μνήμης της 192ης επετείου από το ολοκαύτωμα της νήσου.

Close