Πότε θα γίνει ο Αγιασμός στα σχολεία, και γιατί όχι με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Δια στόματος Νίκης Κεραμέως θα ανοίξουν τα σχολεία στις 14 Σεπτεμβρίου.
Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας πάρθηκε με το σκεπτικό να δοθεί περισσότερος χρόνος και στους τελευταίους εκδρομείς των καλοκαιρινών διακοπών για να υπάρχει ένας σχετικός χρόνος αξιολόγησης σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού.
Μάλιστα, η κ. Κεραμέως απηύθυνε έκκληση προς τους εκδρομείς να επιστρέψουν άμεσα με τις οικογένειές τους.
Αυτό όμως που δεν υπολόγισαν ήταν ότι με το άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου, είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί και ο καθιερωμένος σχολικός Αγιασμός και αυτό διότι την ίδια ημέρα η η Εκκλησία τιμά μια από τις μεγαλύτερες εορτές του έτους, την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού.
Οι ιερείς δεν θα μπορούσαν να αφήσουν την Θεία Λειτουργία της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και να βρεθούν στα σχολεία, για να τελέσουν τον Αγιασμό.
Η διοικούσα Εκκλησία επικοινώνησε με το Υπουργείο Παιδείας και ενημέρωσε πως εάν τυχόν επιλεγεί η συγκεκριμένη ημερομηνία 14Σεπτεμβρίου, δεν θα είναι δυνατόν οι αρχιερείς και οι ιερείς να επισκεφθούν τα σχολεία ώστε να τελέσουν την ακολουθία του Αγιασμού.
Για αυτό άλλωστε κυκλοφόρησαν και από πολύ νωρίς τα σενάρια για την μεταφορά του Αγιασμού σε άλλη ημερομηνία, κάτι το οποίο δεν προβλημάτισε τους Σεβαστούς Ιεράρχες, με γνώμονα όμως να τελεστεί ο Αγιασμός και να μην ακυρωθεί.
Σύμφωνα με το Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, όσα ανέφερε αποκλειστικά στην κάμερα τον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, η ΔΙΣ θα προτείνει ως ημέρα αγιασμού στα σχολεία να οριστεί η 15η Σεπτεμβρίου, η επομένη από το άνοιγμα των σχολείων”.
Τα σχόλια είναι κλειστά.