Μακαριστός Γέροντας Ιωσήφ, Επίκαιρος και Προφητικός :Πώς θα αντέξουμε, αν δεν είμαστε έτοιμοι για αγώνα;

Συγκλονιστική ομιλία περί μετανοίας του μακαριστού Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινού!

Επίκαιρος ο λόγος του.Προφητικός!

Ο μακαριστός Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός (+2009) εξηγεί πώς η φιλοπονία, η υπομονή και η ολόψυχη αποδοχή της άσκησης, που είναι απαραίτητα στοιχεία του πνευματικού αγώνα, οδηγούν, μέσω της στενής και τεθλιμμένης οδού του Χριστού και των μαρτύρων και ομολογητών της Εκκλησίας μας, στον αγιασμό.
..Κι όταν ο δρόμος σου αποδεικνύεται ανηφορικός και δύσβατος..κι αρχίζεις να λυγίζεις ,εξαντλημένος ,κάτω απο το πελώριο φορτίο των δοκιμασιών και θες να εγκαταλείψεις κάθε προσπάθεια ,στρέψε βλέμμα και καρδιά στο καλύτερο Γιατρό …που είναι καρδιογνώστης και στη διάγνωσή του ποτέ δε λανθάνει..Εχει εφοδιάσει τα παιδιά Του με τη δύναμη και την ικανότητα να ανταπεξέρχονται στις δυσκολίες με τη Πίστη !!!!Να προσευχόμαστε να μας χαρίζει ο Θεος τη γαλήνη να δεχόμαστε αυτά που δε μπορούμε να αλλάξουμε..το κουράγιο να αλλάζουμε οσα μπορούμε..και τη σοφία να διακρίνουμε τη διαφορά.
Η θέληση για ζωή δε βλέπει φραγμούς κι όρια..και οι δυσκολίες και δοκιμασίες δοκιμάζουν τη θέλησή μας..!Τα αδύνατα είναι για..τους αδύνατους! Δεν υπάρχει δε μπορώ…μόνο δε θέλω….Στόλισε τη ψυχή σου με Πίστη(αυτή θα σου δώσει τη δύναμη να μπορείς να κινήσεις βουνά )..υπομονή(θα σου δώσει τη δύναμη να συνεχίσεις) κι Ελπίδα (θα σε βοηθά να μη κάμπτεσαι και συνθλίβεσαι απο τις αντιξοότητες )γιατί η δοκιμασία σου δε θα είναι μεγαλύτερη απ οτι μπορείς να σηκώσεις..Κάνε τον αγώνα σου ,με την ευχή στη καρδιά αδιάλειπτα….Η προσευχή δίνει τεράστια αντοχή στην αντιμετώπιση των δυσκολιών που προκύπτουν…Και η πίστη δυναμώνει αυτή την αντοχή καθώς ταξιδεύεις μέσα στο χρόνο κι οδεύεις στο προορισμό σου! Υπομονή λοιπόν….

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Η ΔΙΣ μοιράζει ευχές τώρα για τον Κερκύρας και προσεύχεται για την πανδημία

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ΔΙΣ

Close