Π.ΣΑΒΒΑΣ ΛΑΥΡΙΩΤΗΣ :«Ζητάμε την καταδίκη του Πατριάρχη γιατί είναι αιρετικός»

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ένας από τους λίγους σήμερα αγωνιστές της Ορθοδοξίας αλλά και της ελευθερίας του ανθρώπου από την παγκόσμια δικτατορία της Νέας Τάξης, είναι ο πατήρ Σάββας Λαυριώτης, που εδώ θα τον ακούσουμε σε μια ραδιοφωνική συνέντευξη.

Ο πατήρ Σάββας o Λαυριώτης, κατά κόσμο Κουκουράκης, με καταγωγή από τα Χανιά, σπούδασε μουσικός στην Αθήνα μιας και η αγάπη του για την κλασική κιθάρα τον οδήγησαν στον μαγικό κόσμο της μουσικής.

Ξεκίνησε από το μπουζούκι οδηγήθηκε στη γιόγκα και μετά στο Άγιο Όρος στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λάυρας όπου πήγε στα στα 43 του χρόνια και σήμερα διώκεται γιατί υπερασπίζεται την Ορθόδοξη πίστη από την θρησκευτική αποστασία

Από 13 ετών έπαιζε μπουζούκι σε νυχτερινά μαγαζιά ενώ μετά το τέλος των σπουδών του στην Αθήνα και αφού είχε λάβει υποτροφία για τις μουσικές του ικανότητες, υπηρέτησε στην 1η μοίρα Αλεξιπτωτιστών στο Μάλεμε πράγμα που δείχνει το θάρρος και την αποφασιστικότητα του για την πίστη και την πατρίδα .

Μάλιστα οι ειδικές δυνάμεις για τον ίδιο αποτελούσαν ένα μοναδικό προσωπικό στοίχημα που δοκίμασε τις αντοχές του.

Ο Αγιορείτης μονάχος σήμερα, από πολύ μικρός ήταν ένα ανήσυχο πνεύμα, γνώρισε πολλές και διαφορετικές θρησκείες όπως είναι ο Ινδουισμός ενώ ασχολήθηκε για πάνω από δέκα χρόνια με την γιόγκα.

Η ίδια όμως τη ζωή τον οδήγησε το Άγιο Όρος και κατά την επίσκεψη του στο πιο σημαντικό μοναστήρι της Αθωνικής πολιτείας γνώρισε τον πατήρ Ευστράτιο τον Λαυριώτη, Ιερομόναχο στην ιστορική μονή της Μεγίστης Λαύρας.

Η γνωριμία αυτή φαίνεται ότι άλλαξε την ρότα της ίδιας του της ζωής και όπως εκμυστηρεύτηκε η αφοσίωση του στο Θεό ήταν μονόδρομος.

Ο πατήρ Σάββας Λαυριώτης εδώ αναλύει σε μια πράγματι πολύ ενδιαφέρουσα ραδιοφωνική συνέντευξη όπου μιλάει ελεύθερα για όλα τα θέματα και τις τελευταίες εξελίξεις τους στο ραδιόφωνο Κόσμος 93.8 και στον Λοΐζο Λοΐζο.

Ζητά διακοπή μνημόσυνο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και των υπολοίπων Αρχιεπισκόπων και Πατριαρχών που συμμετείχαν στη Σύνοδο της Κρήτης αλλά και καταδίκη του Βαρθολομαίου από τους επισκόπους των Εκκλησιών που δεν συντάσσονται με την σύνοδο του Κολυμπαρίου.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Τα τάγματα των αγγέλων και οι ιδιότητες τους
Ποιος είναι ο Φύλακας Άγγελός σου;

Αλήθεια, έχουμε ποτέ αναλογισθεί, πόσες φορές στην καθημερινότητά μας αναφερόμαστε στον φύλακα άγγελο;

Close