Σαλάτα με πλιγούρι και γαρίδες

Σαλάτα με πλιγούρι και γαρίδες Μερίδες 3

Χρ. Πρ 20΄

Υλικά

150 γρ. πλιγούρι 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλικομμένο 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλικομμένο 2 καρότα ψιλοκομμένα 1/2 φλ. ρόδι καθαρισμένο 1 αβοκάντο καθαρισμένο και κομμένο κυβάκια 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη κυβάκια 1/2 φλ. φιστίκι Αιγίνης το χυμό από ένα πορτοκάλι 6 κ.σ ελαιόλαδο αλάτι 200 γρ γαρίδες μικρές βρασμένες

Διαδικασία

Βάζουμε το πλιγούρι σε μπολ και το καλύπτουμε με βραστό νερό (ίσα να το σκεπάσει). Βάζουμε καπάκι και το αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει για 15′. Το αφρατεύουμε ανακατεύοντάς το με πιρούνι. Βάζουμε σε μπολ το μαϊντανό, το δυόσμο , το καρότο, την πιπεριά, το ρόδι , το φιστίκι, το χυμό, το αβοκάντο, το λάδι, και το πλιγούρι, της γαρίδες. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά. Ελέγχουμε την οξύτητα και το αλάτι. Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και χυμό λεμόνι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Καλεντερίδης: Η Μεγάλη Αλβανία επί θύραις

Όταν η Αλ Κάιντα χτύπησε τους Δίδυμους Πύργους στη Νέα Υόρκη, οι αρμόδιες υπηρεσίες των ΗΠΑ, για να αποκλείσουν το...

Close