Σαμοθράκη και Αίγινα στα 10 καλύτερα «άγνωστα» νησιά της Ευρώπης

 Σαμοθράκη και Αίγινα στα 10 καλύτερα «άγνωστα» νησιά της Ευρώπης

Η Σαμοθράκη και η Αίγινα  συμπεριλαμβάνονται στη λίστα που δημοσιεύει η βρετανική Guardian με τα 10 καλύτερα νησιά της Ευρώπης για τα οποία «πιθανότατα δεν έχεις ακούσει ποτέ».

«Έλα για τα θαλασσινά και μείνε για την ηρεμία της», γράφει η εφημερίδα για την Αίγινα, σημειώνοντας πως το νησί απέχει μία μόλις ώρα από την Αθήνα και είναι ένα εξαιρετικό μέρος για ένα καλοκαιρινό σαββατοκύριακο. «Η ζέστη στην πόλη μπορεί να γίνει αφόρητη. Μια απόδραση από την πολυκοσμία για ένα απογευματινό μακροβούτι και μετά για σουπιές κρασάτες στον Νώντα, μία ψαροταβέρνα δίπλα στη θάλασσα, βλέποντας το δείπνο σας να έχει πιαστεί από τους ψαράδες», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Για περπάτημα, τα μονοπάτια του νησιού οδηγούν τον επισκέπτη σε ερειπωμένα ξωκλήσια, λιβάδια με αγριολούλουδα και απόκρημνους βράχους, σημειώνει ο Guardian.

Τα ντραμς ηχούν μέχρι αργά τη νύχτα και πυρσοί φωτίζουν στα πολυάριθμα beach party του νησιού, γράφει ο Guardian για τη Σαμοθράκη. «Μάτια κλειστά, η μυρωδιά από τις φωτιές και το κόκκινο κρασί σε μεταφέρουν στο παρελθόν, όπου η ζωή “εποπτευόταν” από το ναό της Νίκης, που πλέον έχουν μείνει τα επιβλητικά ερείπιά του. Αυτό που προσελκύει τους τακτικούς επισκέπτες της είναι η παρθένα φύση της, τα ποικίλα μονοπάτια της, οι καταρράκτες και οι απόμερες παραλίες, οι θερμές πηγές της δίπλα στο λόφο».

Ολόκληρη η λίστα:

 1. Νησιά Lyngør (Νορβηγία)
 2. Mljet (Κροατία)
 3. Αίγινα (Ελλάδα)
 4. Fehmarn (Γερμανία)
 5. Inis Oírr, Νησιά Aran (Ιρλανδία)
 6. Belle-Île en Mer (Γαλλία)
 7. Νησιά Cíes (Ισπανία)
 8. Hiiumaa (Εσθονία)
 9. Σαμοθράκη (Ελλάδα)
 10. Νήσος Margaret (Ουγγαρία)

ΠΗΓΗ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Η Εκκλησία σώζει, δεν σώζεται
Η επιστροφή του λαού στις Εκκλησίες για ατ. προσευχή- Τα νέα μέτρα

Μετά από ενάμιση μήνα “λουκέτου”, σήμερα ανοίξανε τις πύλες τους οι Ιεροί Ναοί της χώρας για ατομική προσευχή των πιστών...

Close