Σας πονάει το πέλμα; Αυτές είναι οι πιθανότερες αιτίες

Ένας από τους πλέον συχνούς πόνους στο ανθρώπινο σώμα, είναι αυτός στο πέλμα. Ο πόνος στο πέλμα είναι διαδεδομένος και προσβάλει περίπου έναν στους δέκα ανθρώπους κατά την διάρκεια της ζωής τους. Η συχνότερη αιτία πόνου στο πέλμα, σε ποσοστό 80%, είναι η πελματιαία απονευρωσίτιδα ή απονευρωσιοπάθεια.

Η πελματιαία απονευρωσιοπάθεια οφείλεται σε φλεγμονή και εκφύλιση της πελματιαίας απονεύρωσης και μπορεί να συνυπάρχει με άκανθα της πτέρνας. Η πελματιαία απονεύρωση είναι μία ταινία συνδετικού ιστού στο πέλμα του ποδιού που συνδέει την κάτω επιφάνεια της πτέρνας με τα μετατάρσια οστά και τα οστά των δακτύλων του ποδιού. Η πελματιαία απονεύρωση είναι σημαντική για την στήριξη και σταθερότητα του ποδιού κατά την στάση και βάδιση όπως και για την διατήρηση της ποδικής καμάρας. Η πελματιαία απονεύρωση δεν είναι οστό αλλά παρ όλα αυτά υποστηρίζει έως και το 15% του συνολικού βάρους που δέχονται τα πόδια μας κατά την στάση και βάδιση.

Μπορούμε να ψηλαφίσουμε την πελματιαία απονεύρωση σαν μια χορδή στο εσωτερικό μέρος της καμάρας των ποδιών μας όταν τεντώνουμε τα δάκτυλα μας.

Περισσότερα στο govastileto.gr

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ιφιγένεια Κορολόγου - Γιάννης Λεκόπουλος: «Τραγούδια διαλεγμένα», στο ΄΄Κελάρι΄΄ του Athenaeum
Ιφιγένεια Κορολόγου – Γιάννης Λεκόπουλος: «Τραγούδια διαλεγμένα», στο ΄΄Κελάρι΄΄ του Athenaeum

Ο συνθέτης Γιώργος Καγιαλίκος επιμελείται ένα πρόγραμμα με αγαπημένα του τραγούδια κλασσικών αλλά και νεότερων δημιουργών

Close