«Σείστηκε» η ελληνική μεθόριος

Εβρεξε» φωτιά και ατσάλι: Εντυπωσιακή επίδειξη ισχύος από τον ΣΞ

Οι Τούρκοι έχουν μια παλαιά και μεγάλη παράδοση από ην εποχή του ελληνικού εθνικοαπελευθερωτικού πόλεμου του 1821 και πιο πριν βέβαια , να υλοποιούν επιθετικές ενέργειες κατά των Ελλήνων…είτε σε θρησκευτικές εορτές …είτε σε εορταστικές επετείους…με στόχο να βρουν την ελληνική άμυνα « πιο ευάλωτη».

Το είχαν κάνει πολλές φορές οι νέο-οθωμανοί τόσο στο παρελθόν όσο και σχετικά πρόσφατα προσπαθώντας να προκαλέσουν στο μέγιστο βαθμό την χώρας μας.

Έτσι και τώρα υπήρχαν πιθανόιν«κάποιες»  πληροφορίες ή ενδείξεις , με δεδομένη την  τουρκική ναυτική άσκηση  στο κεντρικό Αιγαίο , ότι η Άγκυρα θα επιχειρούσε να «αμαυρώσει» την ελληνική εθνική εορτή.

Έτσι την ώρα που τα μηχανοκίνητα τμήμα και τα πεζοπόρα πραγματοποιούσαν  ηγούνταν της μεγαλειώδους στρατιωτικής παρέλασης στο κέντρο της Αθήνας, σε νησιά  του Αιγαίου και στον Έβρο, οι ελληνικές  δυνάμεις ευρίσκονταν με το δάκτυλο στην σκανδάλη…στην κυριολεξία.

Η ελληνική μεθόριος καθ΄όλο το μήκος της σείονταν από την άσκηση ετοιμότητας και επιχειρησιακής εγρήγορσης του Στρατού Ξηράς.

Μεγάλο μέρος των μονάδων του ηπειρωτικού και του νησιωτικού χώρου, δοκιμάστηκε στην εφαρμογή επιχειρησιακών σχεδίων αποδεικνύοντας την υψηλή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας. Η αποτίμηση των αποτελεσμάτων της συγκεκριμένης δραστηριότητας εκπέμπει να ξεκάθαρα ισχυρό μήνυμα αποτροπής.

 Κάλιο αργά παρά ποτέ …για τις αντιδράσεις της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας η οποία οφείλει να «ακούει» προσεκτικά τις παραινέσεις της νυν στρατιωτικής ηγεσίας,  όσο και τα «μηνύματα» των στρατηγών ε.α. , οι οποίοι εδώ και μεγάλο διάστημα  αναφέρονται για μεγα-κίνδυνο εξ ανατολών , ο οποίος απαιτεί  .αλλαγή τακτικής  για την χώρα μας.

Την ίδια στιγμή, ο καθηγητής Κ. Γρίβας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο news.gr, αποκαλύπτει τους στόχους και τους σκοπούς του Σουλτάνου Ρ. Τ. Ερντογάν. Με λίγα λόγια, μας λέει πως δεν αποκλείει τίποτα στο μέλλον, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά.

Αναλυτικά τα σημαντικότερα στοιχεία της συνέντευξης που παραχώρησε:

Με τις ΗΠΑ σε σύγχυση, το ΝΑΤΟ είναι απίθανο να είναι σε θέση, ή να έχει τη βούληση, να κάνει κάτι ουσιαστικό ώστε να φρενάρει την τουρκική επιθετικότητα, ενώ θα ήταν απολύτως άσκοπο να πούμε το οτιδήποτε για το γεωπολιτικό νηπιαγωγείο που παριστάνει τον «διεθνή παράγοντα», την Ε.Ε.

Εν κατακλείδι, έχουμε απέναντι μας μια άκρως αναθεωρητική και υπερφιλόδοξη Τουρκία, που επίσημα δηλώνει ότι είναι έτοιμη να «πάρει ζωές» για να επανέλθει στις «ιστορικές της διαστάσεις».

Δηλαδή, εμμέσως πλην σαφώς απειλεί την ακεραιότητα της Ελλάδας και φυσικά και της Κυπριακής Δημοκρατίας, μεταξύ των άλλων. 

Όλα λοιπόν τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Ακόμη και αυτό μιας ακραίας επιθετικής ενέργειας της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας που θα οδηγούσε σε πολεμική αναμέτρηση μεγάλης κλίμακας.

Και θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε βοήθεια από πουθενά. Είμαστε μόνοι μας και θα πρέπει μόνοι μας να αντιμετωπίσουμε αυτήν την πρωτοφανή πρόκληση στη νεότερη ελληνική ιστορία. Και ας μην έχουμε ψευδαισθήσεις.

Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις για την εξασφάλιση της ειρήνης. Αν και η χειρότερη επιλογή είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια εξημέρωσης της τίγρης και να προσποιούμαστε πως όλες οι πρωτοφανείς δηλώσεις και οι ολοένα και πιο επιθετικές ενέργειες της Άγκυρας είναι «για εσωτερική κατανάλωση», ούτε οι μεθοδολογίες Αποτροπής είμαστε σίγουροι ότι μπορούν πλέον, στο σημείο που φθάσαμε, να εξασφαλίσουν την ειρήνη στο ελληνοτουρκικό σύστημα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
25η Μαρτίου 2018: Ο Εθνικός ύμνος και η αποκάλυψη των σημαιών στην Αλεξανδρούπολη.-Συγκινητικό ΒΙΝΤΕΟ

Λίγο πριν ξεκινήσει η Στρατιωτική παρέλαση της πρωτεύουσας του Έβρου για την 25η Μαρτίου, με βροντερή φωνή όλοι οι Λεβέντες...

Close