Σε άδεια το Νούμερο 3 του Βατικανό για εμπλοκή σε σκάνδαλο παιδεραστίας

Λίγες ώρες μετά τις βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος του, ο Αυστραλός Καρδινάλιος Πελ δήλωσε ότι θα αποχωρήσει από το Βατικανό για να μεταβεί στην πατρίδα του προκειμένου να καθαρίσει το όνομά του .

«Ανυπομονώ τελικά να δικαστώ», δήλωσε χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου στο Βατικανό επιμένοντας ότι στόχος του είναι να «καθαρίσει το όνομά του».

«Είμαι αθώος. Οι κατηγορίες αυτές είναι ψευδείς. Η ιδέα της σεξουαλικής κακοποίησης είναι αποτρόπαια για μένα» πρόσθεσε ο Αυστραλός Καρδινάλιος.

Έκανε λόγο, επίσης, για «αδυσώπητη δολοφονία χαρακτήρων» κατά τη διάρκεια διετής έρευνας, αποσπάσματα της οποίας είχαν συχνά διαρρεύσει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

«Έχω φροντίσει να ενημερώνω συνεχώς τον Πάπα Φραγκίσκο στη διάρκεια αυτών των ετών και του έχω μιλήσει επανειλημμένως για το θέμα την τελευταία εβδομάδα. Όλο αυτό το διάστημα είμαι απολύτως συνεπής και σαφής απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς αυτούς. Οι πληροφορίες αυτές που αφορούν τις κατηγορίες που με βαραίνουν ενισχύουν την αποφασιστικότητά μου και με βάση τις διαδικασίες του δικαστηρίου, μου προσφέρεται τώρα η ευκαιρία να καθαρίσω το όνομά μου και να επιστρέψω στην εργασία μου» πρόσθεσε ο Πελ.

Ο Τζορτζ Πελ ήταν ο «ταμίας» του Βατικανού, ο τρίτος τη τάξει, δηλαδή, αξιωματούχος της Αγίας Έδρας.

«Ο καρδινάλιος Πελ αντιμετωπίζει πολλαπλές κατηγορίες σε σχέση με ένα ιστορικό σεξουαλικών αδικημάτων» ανακοίνωσε νωρίτερα ο επικεφαλής της αστυνομίας της πολιτείας Βικτόρια, Σέιν Πάτον, σε συνέντευξη τύπου στη Μελβούρνη. «Υπάρχουν πολλοί ενάγοντες σε σχέση με αυτές τις κατηγορίες», πρόσθεσε.

Ο Πελ διατάχθηκε να παρουσιαστεί σε δικαστήριο της Μελβούρνης στις 18 Ιουλίου, χωρίς ο εκπρόσωπος της αστυνομίας να αναφέρει λεπτομέρειες σχετικά με το κατηγορητήριο.

Ο ίδιος στην πρώτη δήλωσή του 90 λεπτά μετά την ανακοίνωση της αστυνομίας δεσμεύθηκε ότι θα επιστρέψει στην Αυστραλία «το συντομότερο δυνατόν για να «καθαρίσει» το όνομά του».

Για σκάνδαλο μεγατόνων που αμαυρώνει την εικόνα του 76χρονου Αυστραλού Καρδινάλιου Πελ κυρίως όμως του Βατικανού κάνει λόγο ο διεθνής Τύπος.

Ξυπνώντας μνήμες από σκάνδαλα παιδεραστίας που έχουν κατά καιρούς πλήξει την Αγία Έδρα, η υπόθεση του Πελ προκαλεί πονοκέφαλο στον Πάπα Φραγκίσκο καθώς η υπόθεση αφορά πρωτοκλασάτο στέλεχος της Αγίας Έδρας που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην ιεροσύνη.

Ο Τζορτζ Πελ γεννήθηκε το 1941 στο Μπαλαρά της Βικτόρια της Αυστραλίας. Η εκπαίδευσή του ξεκίνησε από το μοναστήρι του Λορέτο και το κολέγιο του  Σεν Πάτρικς.

Το 1963 συνεχίζει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο «Pontifical Urbaniana» της Ρώμης.

Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, έχω στο χέρι διδακτορικό στην φιλοσοφία και την  ιστορία της εκκλησίας.

Από το 1966 είναι αυτός που θα ανακοινώσει το πρωτόκολλο της Μελβούρνης για την αντιμετώπιση καταγγελιών σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στην Αρχιεπισκοπή της Μελβούρνης. Παρέχει υποστήριξη και συμβουλές σε θύματα σεξουαλικής κακοποίησης αλλά και καταβάλλει αποζημιώσεις.

Τον Μάρτιο του 2001 διορίστηκε Αρχιεπίσκοπος του Σίδνεϊ από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο τον Β.

Το 2003 ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β΄τον απονέμει τον τίτλο του καρδιναλίου.

Ττο 2005, ο Πελ συμμετέχει στο κονκλάβιο που επιλέγει για Πάπα τον Βενέδικτο.

Δύο χρόνια αργότερα διορίζεται μέλος του συμβουλίου καρδιναλίων για οργανωτικά και οικονομικά θέματα της Αγίας Έδρας.

Το 2013 ο Πελ συμμετέχει στο κονκλάβιο που εκλέγει για Πάπα τον Φραγκίσκο.
Ένα χρόνο αργότερα διορίζεται ταμίας στο Βατικανό και κατακτά τον τίτλο του τρίτου στην ιεραρχία της Αγίας Έδρας.

Στις 29 Ιουνίου 2017 βαρύνεται με κατηγορίες παιδεραστίας. Στις 18 Ιουλίου θα καθίσει στο εδώλιο σε δικαστήριο της Μελβούρνης αρνούμενος τις κατηγορίες.

vimaorthodoxias.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Τι θα κάνουν οι Ρώσοι , όταν θα αρχίσει το ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΑΤΙΡΝΤΙ;

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αλλά και οι χάρτες που δημοσιεύουν οι ίδιοι οι Τούρκοι, οι Ρώσοι έχουν τουλάχιστον πέντε στρατιωτικούς...

Close