Σε νέα Μόσχα μετατρέπουν οι Ρώσοι την Ταρτούς στην Συρία

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Στην μεγαλύτερη βάση της Μεσογείου μετατρέπουν οι Ρώσοι το συριακό λιμάνι της Ταρτούς, όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Άγκυρα.

Όπως αναφέρεται, αυτές τις μέρες παρατηρείται έντονη κινητικότητα στο συριακό λιμάνι της Ταρτούς, το οποίο αναφέρουν χαρακτηριστικά σαν «Νέα Μόσχα» και όπου μεταφέρουν συνεχώς ρωσικά φορτία που έχουν σχέση με την μετατροπή του λιμανιού σε απόρθητη ναυτική βάση, σύμφωνα και με την συμφωνία που υπέγραψαν οι Ρώσοι με την Δαμασκό.

Συγκεκριμένα όπως αποφασίστηκε, θα σταθμεύουν σε μόνιμη βάση στο λιμάνι της Ταρτούς 11 ρωσικά πολεμικά πλοία, ενώ θα υπάρχει και αξιόλογη αεροπορική δύναμη έτοιμη νε επέμβει για κάθε «ενδεχόμενο».

Η συμφωνία που υπογράφτηκε με την Συρία προβλέπει την παραμονή των Ρώσων στην βάση για τα επόμενα 49 χρόνια, με την πρόβλεψη να παραταθεί ο χρόνος για άλλα 25 έτη, δηλαδή για εσαεί ρωσική παρουσία στην περιοχή.

Παράλληλα στην βάση έχουν οργανωθεί ειδικές εγκαταστάσεις για τους Ρώσους που θα υπηρετούν στην βάση, καθώς και ειδικά καταλύματα για Ρώσους διπλωμάτες και τις οικογένειες τους στην περίπτωση «εκτάκτων» εξελίξεων στην Μέση Ανατολή.

Η βιάση αυτή θεωρείται σαν η δεύτερη μεγάλη ρωσική παρουσία στην Συρία μετά την αεροπορική βάση του Himeymim στην βορειοδυτική Συρία κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, όπου σταθμεύει ικανός αριθμός ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών.

Όπως φαίνεται… οι Ρώσοι ήρθαν και θα μείνουν!

πηγη

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Γιατί το τουρκικό δημοψήφισμα θάβει το κυπριακό!

Η Τουρκία εισήρθε στην κρίσιμη τελική φάση της συνταγματικής μεταρρύθμισης με το επικείμενο δημοψήφισμα....

Close