Σε νέες προκλήσεις προχωρά η Τουρκία με την στρατηγική των «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο

Σε νέες προκλήσεις προχωρά η Τουρκία επαναφέροντας την στρατηγική των «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο, την στιγμή που στην Γενεύη διεξάγονται οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του προειδοποιεί την Ελλάδα να μην προχωρήσει στην κατασκευή έργων για την κατοίκηση μικρών νησιών του Αιγαίου, σχέδιο για το ο[ποίο είχε κάνει λόγο στις αρχές της εβδομάδας ο υφυπουργός ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός με επιστολή του προς τη Βουλή.

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών,διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί de facto συνθήκες που θα προκληθούν σε «διαφιλονικούμενους γεωγραφικούς σχηματισμούς».

Άμεση ήταν η αντίδραση της Αθήνας, με αξιωματούχους του υπουργείου Εξωτερικών να καθιστούν σαφές πως το καθεστώς του Αιγαίου είναι ξεκάθαρο και δεν αποτελεί αντικείμενο συζήτησης.

Η νέα τουρκική πρόκληση έρχεται μετά από ένα μπαράζ δηλώσεων του τούρκου προέδρου Ρετζέπ ταγιπ Ερντογάν τους προηγούμενους μήνες, με τις οποίες αμφισβητούσε ανοικτά τη Συνθήκη της Λωζάννης του 1923.

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Σημάδια πως ο σκύλος σας χρειάζεται κτηνίατρο

Δείγματα που θα πρέπει να μας ανησυχήσουν για την υγεία του φίλου μας.

Close