Σε πλήρη ετοιμότητα οι ΕΔ: Mεγάλη άσκηση που εξήγγειλε χθες το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ)

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί η μεγάλη άσκηση που εξήγγειλε χθες το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ). Μεγάλη δύναμη του ελληνικού στόλου με μαχητικά έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων, στην Ανατολική Μεσόγειο σε περιοχή που έχει δεσμεύσει σύμφωνα με τους ισχύοντες διεθνείς κανόνες ασφαλείας.

Στην άσκηση συμμετέχουν Φρεγάτες (Φ/Γ), Υποβρύχια (Υ/Β), Αεροσκάφη και δυνάμεις της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ.

Η εν λόγω άσκηση περιλαμβάνει εκπαίδευση σε αντικείμενα αεράμυνας Ναυτικής Δύναμης, ανθυποβρυχιακού πολέμου και πολέμου επιφανείας, επικοινωνιών, ανταλλαγής πληροφοριών, σύνθεσης τακτικής εικόνας, προχωρητικών ελιγμών και Ειδικών Επιχειρήσεων.

Σε μία κίνηση-ματ προχώρησαν οι Ελληνικές ΕΔ, όπου μαζί με τους Γάλλους αιφνιδίασαν τους Τούρκους στην Α. Μεσόγειο.Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 βρίσκονται στην αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου τις τελευταίες ώρες, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην αεροπορική βάση της Πάφου βρίσκονται και γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale τέταρτης γενιάς.

Τα αεροσκάφη, σύμφωνα με αρμόδια πηγή, θα συμμετάσχουν σε πολυεθνική αεροναυτική άσκηση που θα διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες.

Τα μαχητικά αεροσκάφη της Γαλλίας και Ελλάδας θα χρησιμοποιήσουν την αεροπορική βάση της Πάφου από την οποία θα πραγματοποιούν εξόδους λαμβάνοντας μέρος στα σενάρια της άσκησης. Πληροφορίες αναφέρουν πως από γαλλικής πλευράς στην άσκηση θα συμμετέχουν τρία μαχητικά Rafale και από ελληνικής τρία F-16.

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Βοηθούν τα φυτά την παραγωγικότητα μέσα στο γραφείο;

Τα αφεντικά που αναρωτιούνται για την πεσμένη… παραγωγικότητα των υπαλλήλων τους, προτού αρχίσουν να

Close