Σημαντική εξέλιξη – Συνάντηση του Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου με τον Ρώσο Πρέσβη

 

 

Τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο επισκέθηκε την Παρασκευή στο γραφείο του στο Ανθίμειο Κέντρο ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Αθήνα κ. Αντρέι Μάσλοβ.
Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης: «Ο Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τον Ρώσο πρέσβη για την παρουσία του στην πόλη μας, που όπως δήλωσε, σημαίνει πολλά για τις διμερείς σχέσεις των δυο χωρών και ιδιαίτερα στην ακριτική Αλεξανδρούπολη, όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός ρωσόφωνων παλλινοστούντων Ελλήνων.

Ο Ρώσος πρέσβης ενημερώθηκε από τον Μητροπολίτη μας για την κατάσταση που επικρατεί στη Θράκη και για την μακραίωνη ειρηνική συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων, μία συνύπαρξη που είναι πρότυπο και μοντέλο για την Ευρώπη.

Στο τέλος ο Μητροπολίτης μας έδωσε ως δώρο στον κ. Μάσλοβ μία εικόνα του Πολιούχου της πόλεώς μας Αγίου Νικολάου και ο κ. Μάσλοβ στον Μητροπολίτη μας έναν πίνακα ζωγραφικής εμπνευσμένο από τις εκκλησίες της Ρωσίας.

vimaorthodoxias.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
ihsous_xristos_7315
Τις ώρες της σιωπής τελεσιουργούνται τα μεγάλα θαύματα

Τις ώρες της σιωπής τελεσιουργούνται τα μεγάλα θαύματα, οι αδιαφήμιστες ηρωικές πράξεις, οι μυστικές προσωπικές επαναστάσεις, η γνωριμία με τον...

Close