Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 10΄
Χρόνος μαγειρέματος: 30΄
Υλικά
8 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε κύβους (600 γρ.)
120 γρ. μέλι
2 κ.σ. μουστάρδα
80ml ξίδι λευκό
2 κ.σ. σος σόγιας
3 μεσαίες πατάτες
1 μικρή γλυκοπατάτα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
60ml γάλα εβαπορέ
2 κ.σ. φύλλα φρέσκου θυμαριού
8 καλαμάκια για σουβλάκια
Διαδικασία
Μουλιάστε για μία ώρα τα καλαμάκια σε νερό για να μην καψαλιστούν στο ψήσιμο. Περάστε ένα ένα κομμάτι κοτόπουλου σε ένα καλαμάκι και συνεχίστε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσετε με τα καλαμάκια. Βάλτε τα σε ένα ρηχό ταψί. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το μέλι, τη μουστάρδα, το ξύδι και τη σος σόγιας. Πάρτε τη μισή ποσότητα από αυτό το μείγμα και καλύψτε τα σουβλάκια κοτόπουλου. Βάλτε τα στο ψυγείο για 3 ώρες.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς . Ψήστε τα σουβλάκια, χωρίς να τα στραγγίσετε από τη μαρινάδα και χωρίς να τα σκεπάσετε με το καπάκι του σκεύους, σε υψηλή θερμοκρασία για 10΄ μέχρι να ροδίσουν. Βράστε ή μαγειρέψτε στον ατμό την πατάτα, τη γλυκοπατάτα και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίστε τα. Λιώστε τα σε ένα μεσαίο μπολ μαζί με γάλα. Προσθέστε το θυμάρι και ανακατέψτε. Ζεστάνετε την υπόλοιπη μαρινάδα σε μια μικρή κατσαρόλα. Σερβίρετε το κοτόπουλο με τον πουρέ γλυκοπατάτας και τη μαρινάδα ως σος.
Πρόταση σερβιρίσματος: Σερβίρετε με πράσινα λαχανικά βρασμένα στον ατμό ή με πράσινη σαλάτα.
Συμβουλή: Μπορείτε να ψήσετε το κοτόπουλο στο γκριλ ή στο μπάρμπεκιου αντί στο φούρνο.
Γιώργος Λέκκας,Greekpress.gr
120 γρ. μέλι
2 κ.σ. μουστάρδα
80ml ξίδι λευκό
2 κ.σ. σος σόγιας
3 μεσαίες πατάτες
1 μικρή γλυκοπατάτα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
60ml γάλα εβαπορέ
2 κ.σ. φύλλα φρέσκου θυμαριού
8 καλαμάκια για σουβλάκια
Διαδικασία
Μουλιάστε για μία ώρα τα καλαμάκια σε νερό για να μην καψαλιστούν στο ψήσιμο. Περάστε ένα ένα κομμάτι κοτόπουλου σε ένα καλαμάκι και συνεχίστε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσετε με τα καλαμάκια. Βάλτε τα σε ένα ρηχό ταψί. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το μέλι, τη μουστάρδα, το ξύδι και τη σος σόγιας. Πάρτε τη μισή ποσότητα από αυτό το μείγμα και καλύψτε τα σουβλάκια κοτόπουλου. Βάλτε τα στο ψυγείο για 3 ώρες.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς . Ψήστε τα σουβλάκια, χωρίς να τα στραγγίσετε από τη μαρινάδα και χωρίς να τα σκεπάσετε με το καπάκι του σκεύους, σε υψηλή θερμοκρασία για 10΄ μέχρι να ροδίσουν. Βράστε ή μαγειρέψτε στον ατμό την πατάτα, τη γλυκοπατάτα και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίστε τα. Λιώστε τα σε ένα μεσαίο μπολ μαζί με γάλα. Προσθέστε το θυμάρι και ανακατέψτε. Ζεστάνετε την υπόλοιπη μαρινάδα σε μια μικρή κατσαρόλα. Σερβίρετε το κοτόπουλο με τον πουρέ γλυκοπατάτας και τη μαρινάδα ως σος.
Πρόταση σερβιρίσματος: Σερβίρετε με πράσινα λαχανικά βρασμένα στον ατμό ή με πράσινη σαλάτα.
Συμβουλή: Μπορείτε να ψήσετε το κοτόπουλο στο γκριλ ή στο μπάρμπεκιου αντί στο φούρνο.
Γιώργος Λέκκας,Greekpress.gr
Τα σχόλια είναι κλειστά.