Σούπα με σπανάκι και κάρδαμο Μερίδες 4 Χρ. Πρ 15΄ Χρ. Μαγειρ 35΄
Υλικά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους 2 κλωνάρια σέλινο, κομμένο σε κύβους 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 750ml ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών ζεστό 170 γρ μπιζέλια 150 γρ σπανάκι 170 γρ κάρδαμο 150ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά ½ ματσάκι φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
Διαδικασία
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ρίξτε το λάδι, το κρεμμύδι, το σέλινο και το σκόρδο. Αφήστε και ανακατέψτε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Προσθέστε το ζωμό, αφήστε να βράσουν και προσθέτετε τα μπιζέλια. Μόλις πάρει βράσει μειώστε την φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει, σκεπάστε με καπάκι την κατσαρόλα και αφήστε για 10 λεπτά. Πλύνετε και κόψτε τα φύλλα σπανακιού. Πλύνετε το κάρδαμο και κρατήστε τα φύλλα. Πετάξτε τα κοτσάνια. Προσθέστε το σπανάκι και κάρδαμο στην κατσαρόλα με τα μπιζέλια και στη συνέχεια αφήστε να σιγοβράσει για άλλα 10 λεπτά. Με ένα ραβδί μπλέντερ χτυπήστε την σούπα να γίνει πουρές. Τέλος προσθέτετε 100 ml κρέμα γάλακτος. Ανακατέψτε και αλατοπιπερώστε. Σερβίρετε σε μπόρ και περιχύστε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος. Προσθέστε σχοινόπρασο ψιλοκομμένο και μαύρο πιπέρι. Σερβίρετε αμέσως.
G.Lekkas – Greekpress.gr Επικοινωνία: lekkas.ge@yahoo.gr Blog: http://lekkas-giorgos.blogspot.gr/ Facebook: https://www.facebook.com/giorgos.lekkas.chef Twitter: https://twitter.com/chef_ge Pinterest: http://pinterest.com/GiorgosLekkas/boards/
Τα σχόλια είναι κλειστά.