Σπάνια πουλιά βρήκαν καταφύγιο στο Δέλτα Αξιού

Καταφύγιο στην περιοχή του Δέλτα Αξιού έχουν βρει τον τελευταίο καιρό πολλά πουλιά που λόγω της βαρυχειμωνιάς στη βορειοανατολική Ευρώπη, αναγκάστηκαν να κατευθυνθούν στην περιοχή του παράκτιου τμήματος Γαλλικού-Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα (ΓΑΛΑ). Μάλιστα, την περιοχή “προτίμησαν” και αρκετά ασυνήθιστα για τη χώρα μας είδη, που αναπαράγονται στη Σκανδιναβία και τη Σιβηρία και εμφανίζονται σπάνια στη Βόρεια Ελλάδα.
Σπάνια πουλιά βρήκαν καταφύγιο στο Δέλτα Αξιού
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία- Αλιάκμονα, το πιο σπάνιο πουλί που παρατηρήθηκε και φωτογραφήθηκε είναι μία χιονόπαπια, στο παράκτιο ανάχωμα, στην περιοχή της Χαλάστρας. “Είδαμε ένα πανέμορφο παπί, διαφορετικό από αυτά που βλέπουμε συνήθως και όπως το ταυτοποιήσαμε με βάση τον Οδηγό Πουλιών, είναι μία θηλυκή χιονόπαπια» εξηγεί η Εύα Κατράνα, βιολόγος στο Φορέα Διαχείρισης.

Οι παρατηρητές πουλιών που έχουν συρρεύσει στην περιοχή κατέγραψαν επίσης στην περιοχή του Γαλλικού ποταμού, τρεις βελουδόπαπιες, είδος τρωτό παγκοσμίως. Η βελουδόπαπια καταγράφηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Δέλτα του Αξιού το 1961 και έκτοτε έχει καταγραφεί στην προστατευόμενη περιοχή Δέλτα Αξιού άλλες πέντε χρονιές πριν τη φετινή, όπως αναφέρει ο ερευνητής-ορνιθολόγος Στρατής Μπουρδάκης.

 

ΠΗΓΗ: zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Θαύμα στο Άγιον Όρος που συγκλονίζει σε Ελλάδα και Σκόπια! (Μαρτυρία μπροστά στην εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου)
Θαύμα στο Άγιον Όρος που συγκλονίζει σε Ελλάδα και Σκόπια! (Μαρτυρία μπροστά στην εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου)

Το περιστατικό συνέβη πριν ακριβώς 10 ημέρες στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους και μου το διηγήθηκε χθες βράδυ Ιερομόναχος...

Close