Σπάρτης Ευστάθιος: «Σύντομα θα ονομάζονται σκέτο Μακεδονία»

Ενα βήμα πριν την υπογραφή της συμφωνίας για την ονομασία της Μακεδονίας και ο ξεσηκωμός των Ελλήνων είναι πρωτοφανής. Την Κυριακή αναμένεται να πέσουν και οι υπογραφές σε μια συμφωνία που θα δώσει το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» στη γείτονα χώρα, με την οποία όμως διαφωνεί μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού.

Εξω από τη Βουλή βρίσκονται από σήμερα το πρωί πολίτες που διαμαρτύρονται για τις κινήσεις της κυβέρνησης, και οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σαββατοκύριακο με διαδηλώσεις σε Αθήνα και Πρέσπες.

Η Εκκλησία συμμετέχει στις συγκεντρώσεις αυτές, τόσο της πρωτεύουσας όσο και σε τοπικό επίπεδο. Η Μητρόπολη Σπάρτης είχε ανακοινώσει τη διεξαγωγή συλλαλητηρίου για την προσεχή Δευτέρα 18 Ιουνίου, ωστόσο με τις εξελίξεις να τρέχουν και την κυβέρνηση να έχει συμφωνήσει για την παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια, τα σχέδια ανατράπηκαν. Οπως είπε σήμερα το πρωί ο Μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ το συλλαλητήριο ματαιώθηκε.

«Το συλλαλητήριο προγραμματίστηκε πριν την τελική συμφωνία για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης της Κυβέρνησης. Από τη στιγμή που έγινε η συμφωνία, άλλαξε ο προγραμματισμός», αναφέρει ο Σεβασμιώτατος που συμπληρώνει: «Πλέον, καλούμε τους Λάκωνες και όσους το επιθυμούν να δώσουν το παρών στη συγκέντρωση έξω από την Βουλή. Εκεί θα είμαστε κι εμείς αύριο για την Μακεδονία μας».

Σχολιάζοντας τη συμφωνία, ο Μητροπολίτης Ευστάθιος αναφέρει: «Ασφαλώς δεν είναι καλή. Είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί, αλλά όχι εις βάρος μας. Θα το δούμε μπροστά μας, πως το Βόρεια Μακεδονία θα μείνει σκέτο Μακεδονία». Κι έκλεισε ο Ιεράρχης: «Μόνη μας ελπίδα είναι ο Θεός».

πηγη

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Το δημοψήφισμα δεν θα είναι περίπατος για τον Ερντογάν
Ερντογάν: Συμπαραγωγή των S-500 προτείνει η Άγκυρα-Ετοιμάζουν πυρηνικό σταθμό στη Θράκη – Κίνδυνος στην… πόρτα μας

Ετοιμη για όλα πλέον η Τουρκία. Πλώρη για να γίνει πυρηνική δύναμη η Τουρκία πλέον. Μία εξέλιξη εφιάλτης για την...

Close