Σπιτικές Χυλοπίτες

Σπιτικές Χυλοπίτες Υλικά 1 λίτρο γάλα πλήρες 4 αβγά 1/2 φλ. ελαιόλαδο 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό 1 κ.σ. αλάτι 1 κ.σ.  ζάχαρη αλεύρι για όλες της χρήσεις όσο σηκώσει για να είναι η ζύμη σφιχτή

Διαδικασία Σε ένα μεγάλο μπόλ ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα, το λάδι, το σιμιγδάλι, την ζάχαρη, το αλάτι και προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10΄. Αλευρώνουμε τον πάγκο κουζίνας και ανοίγουμε με τον πλάστη λεπτά φύλλα τα τοποθετούμε πάνω σε ένα τραπεζομάντιλο και τα αφήνουμε για να στεγνώσουν λίγο. Τυλίγουμε σε ρολό το κάθε φύλλο και κόβουμε κάθετα σε όσο πάχος θέλουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι. Αν θέλουμε τα κόβουμε σε χυλοπιτάκι, με ένα ψαλίδι και τις στρώνουμε σε ένα τραπεζομάντιλο η τα αφήνουμε σε μακριές χυλοπίτες. Τα βάζουμε σε ταψί και τα αφήνουμε για 8 ημέρες να ξεραθούν ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

G.Lekkas – Greekpress.gr Επικοινωνία: lekkas.ge@yahoo.gr Blog: http://lekkas-giorgos.blogspot.gr/ Facebook: https://www.facebook.com/giorgos.lekkas.chef Twitter: https://twitter.com/chef_ge Pinterest: http://pinterest.com/GiorgosLekkas/boards/

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Πήλιο: Το πανέμορφο, ορεινό χωριό της Πορταριάς
Πήλιο: Το πανέμορφο, ορεινό χωριό της Πορταριάς

Το πανέμορφο, ορεινό χωριό της Πορταριάς, χτισμένο σε υψόμετρο 650 μέτρων

Close