Στέιτ Ντιπάρτμεντ στον Ερντογάν: Μην αλλοιώσετε την ιστορικότητα της Μονής της Χώρας

Μην αλλοιώσετε τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα και την ιστορικότητα της Μονής της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη, ήταν το μήνυμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ το βράδυ της Πέμπτης προς την Τουρκία και τον πρόεδρο της Ερντογάν.
Ο Αμερικανός Πρέσβης Σαμ Μπράουνμπακ, με ανάρτηση του στο twitter σημείωσε «Όπως ακριβώς και η Αγία Σοφία έτσι και η Μονή της Χώρας είναι ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα, το οποίο αποτελεί τμήμα των Ιστορικών Χώρων της Κωνσταντινούπολης που είναι ενταγμένοι στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και συνέχισε υπογραμμίζοντας: «Απευθύνουμε έκκληση στην κυβέρνηση της Τουρκίας να διασφαλίσει ότι η πλούσια πολυπολιτισμική και θρησκευτική ιστορία του χώρου καθώς και τα εκπληκτικά ψηφιδωτά και τις νωπογραφίες – που δημιουργήθηκαν για να αντανακλούν το θαύμα και τη δόξα του Θεού – θα διατηρηθούν και ότι θα παραμείνουν προσβάσιμα σε όλους», καταλήγει στο μήνυμά του ο κ. Μπράουνμπακ.

Όπως έχουμε ξαναπεί, το σημαντικότερο πέρα από τις καταγγελτικές δηλώσεις είναι και να υπάρχουν επί της ουσίας ενέργειες. Ο Σουλτάνος ήδη έχει μετατρέψει δύο ιστορικές Εκκλησίες σε τζαμιά, άραγε τι περιμένουμε και κατά πόσο είναι εύκολο να αλλάξουν τα νέα καθεστώτα πλέον;

Ο Σουλτάνος αν και ξέρει ότι μπορεί να πέσει στον βούρκο, παρόλα αυτά προβαίνει σε αυτού του είδους τις εμπρηστικές ενέργειες και δεν του “κουνιέται” κανείς.

Ας πάψουμε επιτέλους να έχουμε τις παρωπίδες του Διεθνούς Δικαίου και να αντιληφθούμε ότι ο Ερντογάν με την νεο-Οθωμανική του πολιτική και ρητορική, καταλαβαίνει μόνο από το Δίκαιο του Ισχυρού και αυτή την στιγμή είναι δυνατός πρωταγωνιστής στην παγκόσμια σκακιέρα…

Απόρρητο: roula_manika

Δημήτρης Βούκιας – ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Η εορτή του Αγίου Φανουρίου σε Λέρο και Κάλυμνο

Η εορτή του Αγίου Φανουρίου σε Λέρο και Κάλυμνο

Close