Στήνουν …στο απόσπασμα τον νεαρό που ύψωσε τις σημαίες – ΕΔΕ διεξάγει το ΓΕΣ

Ο «Μακεδονομάχος» ενόχλησε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Οπως φαίνεται κάποιοι έχουν βαλθεί να αποδομήσουν πλήρως τις ΕΔ. Βέβαια κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί από μια μικρή μερίδα, αλλά ορισμένοι προκαλούν με τις τοποθετήσεις τους. Από την μία έχουμε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ζητάνε εξηγήσεις από τον Π. Καμμένο για την άσκηση ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ και τα τάγματα Εθνοφυλακής και από την άλλη ασκείται ΕΔΕ κατά του νεαρού που σήκωσε τις σημαίες πριν λίγες ημέρες στα νησάκια.

Οπως θυμόμαστε, τότε είχε προκληθεί θύελλα αντιδράσεων, ενώ οι Τούρκοι με μια απίστευτη προπαγάνδα, που θα ζήλευε και ο Γκέμπελες, ισχυρίστηκαν ότι έκαναν επιδρομή και κατέβασαν την Ελληνική σημαία.

Ο Εθνομηδενισμός πλέον κυριαρχεί για τα καλά στο πολιτικό μας σύστημα. Ας είναι πλέον σε εγρήγορση όλοι όσοι κρατάνε Θερμοπύλες.

Τι αναφέρει το δημοσίευμα.

Την αποκάλυψη ότι έχει διαταχθεί ΕΔΕ από το ΓΕΣ για να διερευνηθεί η χρήση του G3 της εθνοφυλακής σε ενδεχόμενες παράνομες δραστηριότητες, έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης στη Βουλή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Armyvoice.gr, ο αναπληρωτής υπουργός Φώτης Κουβέλης, απαντώντας στην ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης με τίτλο: «Κίνδυνοι προβοκάτσιας από την παράνομη χρήση οπλισμού της Εθνοφυλακής» δήλωσε:

Κατ’ αρχάς, το Γενικό Επιτελείο Στρατού έχει ήδη διατάξει τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το εν λόγω περιστατικό.

Επιπλέον, απαντώντας στο πώς γίνεται η επιλογή όσων εντάσσονται στην εθνοφυλακή, ο Φώτης Κουβέλης υποστηρίζει:

Όσον αφορά στον έλεγχο και στην επιλογή του προσωπικού που καλείται να υπηρετήσει στην Εθνοφυλακή, αυτή γίνεται σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ν.1295/1982 «Περί Εθνοφυλακής» με κριτήρια ηλικιακά, επιστρατευτικά, υγειονομικά και γεωγραφικά, ανάλογα με τις περιοχές κατοικίας των προς ένταξη Εθνοφυλάκων και τις έδρες των Μονάδων Εθνοφυλακής, αναφέρει το δημοσίευμα.

Ολα τα ως άνω κριτήρια ελέγχονται, σύμφωνα με τους ισχύοντες Στρατιωτικούς Κανονισμούς, σε ετήσια βάση για τυχόν διαφοροποιήσή τους, αναφέρει το δημοσίευμα.

Ποια ήταν η ακριβής ερώτηση του Δανέλλη πριν ακριβώς ένα μήνα.

Σπ. Δανέλλης: Κίνδυνος προβοκάτσιας από παράνομη χρήση οπλισμού της Εθνοφυλακής

Για επικινδυνότητα από παράνομη χρήση των όπλων της Εθνοφυλακής, με αφορμή το περιστατικό της ύψωσης της ελληνικής σημαίας στη βραχονησίδα Ανθρωποφάς, από τους τρεις νεαρούς, κάνει λόγο σε ερώτησή του προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης.

Συγκεκριμένα, στην ερώτησή του ο κ. Δανέλλης επισημαίνει ότι παρατηρήθηκε μέσω των προφίλ ενός εκ των τριών στο facebook η χρήση όπλου και πυρομαχικών της Εθνοφυλακής από τον ίδιο, παρότι ο ίδιος δεν ανήκει στις δυνάμεις της Εθνοφυλακής.

συνεχεια

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Κάθε όνομα κουβαλά κι ένα φορτίο μπολιασμένο με Σταυρό και Ουρανό

Όταν λέει η Εκκλησία ότι πρέπει να έχουμε το όνομα ενός Αγίου, το λέει όχι επειδή θέλει να επιβάλλει το...

Close