Σταγών Θεόκλητος για την Αμάλ: ΟΧΙ στην έλευση της

Για το συγκεκριμένο θέμα πήρε θέση και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος ο οποίος είναι κατηγορηματικά αντίθετος στην έλευση της Αμάλ στην Καλαμπάκα, ενώ στο πλευρό του βρέθηκε και ο δήμαρχος της πόλης κ. Θοδωρής Αλέκος ο οποίος δέχθηκε και μια επιστολή από τον Σεβαστό Ιεράρχη στην οποία εκφράζεται η αντίθεσή του στην έλευση της Αμάλ, της κούκλας ύψους 3,5 μέτρων, με τη μορφή μιας προσφυγοπούλας από τη Συρία.

Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρει στην επιστολή ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος:

Όπως πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα τοπικών ιστοσελίδων γιά την πραγματοποίηση ποικίλων δραστηριοτήτων και την κινηματογράφηση τους (με την χρήση drone) στα πλαίσια καλλιτεχνικού προγράμματος της διεθνούς δράσεως «The Walk -To ταξίδι» (επισυνάπτουμε ηλεκτρονικώς τα σχετικά δημοσιεύματα), σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:

Ουδεμίαν έγκριση δίδουμε και ουδεμίαν άδεια παρέχουμε για την πραγματοποίηση των σχετικών δρώμενων, όπως αυτά περιγράφονται στήν επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος walkwithamal.org κα αφορούν στην εκτέλεση ασκήσεων «top rope και slackline από το Climb in Meteora στον προαύλιο χώρο του παρεκκλησίου του Αγίου Αντωνίου στην Καλαμπάκα » ή στην «Μονή Αγίου Αντωνίου Μετεώρων», όπως αναφέρεται σε τοπικά ΜΜΕ.

Δεν επιτρέπουμε την πραγματοποίηση και κινηματογράφηση αναλόγων δραστηριοτήτων εντός του ιερού χώρου των Αγίων Μετεώρων, αλλά και σε κάθε άλλο περιβάλλοντα θρησκευτικό χώρο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Σταγών και Μετεώρων, καθώς δεν συνάδουν με τον θρησκευτικό χαρακτήρα και την πολιτιστική παράδοση της περιοχής.

Ανάλογες δραστηριότητες, άλλωστε, δεν μπορούν να επιτραπούν και λόγω των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού και μάλιστα, την στιγμή κατά την οποίαν απαγορεύονται οι συναθροίσεις, οι θρησκευτικές εκδηλώσεις και Λιτανείες, τελευταίως δε, δεν επιτράπηκε σε όλη την χώρα η λιτάνευση της αγίας εικόνος της Παναγίας μας!

Δήμαρχος Μετεώρων: «Καμία επίσημη ενημέρωση για την Αμάλ – Είμαι αντίθετος στην έλευσή της»
Όπως διαβαζουμε στην ιστοσελίδα tameteora.gr ο κ. Θεόδωρος Αλέκος εκφράζει την αντίθεσή του στην έλευση της Αμάλ και στις οποιεσδήποτε σχετικές δράσεις στην Καλαμπάκα και στον Δήμο Μετεώρων και διατηρεί ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο για το θέμα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Συναξάρι 30 Μαΐου, Όσιος Ισαάκιος ο Ομολογητής ηγούμενος Μονής Δαλμάτων
Συναξάρι 23 Αυγούστου, Άγιος Λούππος

Για τον Άγιο αυτό δεν αναφέρεται πουθενά βιογραφικό του υπόμνημα στους Συναξαριστές.

Close