Σταθερά πρώτη η Ελλάδα στην ανεργία

Στο 23,1% διαμορφώθηκε το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο, ελαφρώς μειωμένο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα (23,3%) και κατά 1,6% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2015 (24,7%), σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε τη Δευτέρα η Eurostat.

Η Ελλάδα παραμένει στην πρώτη θέση σε ό,τι αφορά στην ανεργία, τόσο στο συνολικό ποσοστό όσο και στην ανεργία των νέων, η οποία διαμορφώθηκε στο 46,1%. Ακολουθεί η Ισπανία με 19,2% και 44,4% αντίστοιχα, με στοιχεία όμως του Νοεμβρίου 2016. Τα μικρότερα ποσοστά ανεργίας τον Νοέμβριο καταγράφηκαν στην Τσεχία (3,7%) και τη Γερμανία (4,1%).

Συνολικά στην Ευρωζώνη, το ποσοστό ανεργίας για τον μήνα Νοέμβριο διαμορφώθηκε στο 9,8%, σταθερό σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2016 και μειωμένο από 10,5% τον Νοέμβριο του 2015. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Eurostat, πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας που καταγράφεται στην Ευρωζώνη από τον Ιούλιο του 2009.

Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ίδιο ποσοστό διαμορφώθηκε στο 8,3% σε σχέση με 8,4% τον Οκτώβριο και 9% πριν από έναν χρόνο.

zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Έχεις κάνει ευσυνείδητα αυτή την ερώτηση στον ευατό σου...: ‘Αν τούτη τη στιγμή μ’ επισκεφθή ο Κύριός μου, τι γίνεται;
Έχεις κάνει ευσυνείδητα αυτή την ερώτηση στον ευατό σου…: ‘Αν τούτη τη στιγμή μ’ επισκεφθή ο Κύριός μου, τι γίνεται;

«Αν με καλή μετάνοια σηκωθής από την πτώσι σου, λέει κάποιος πατήρ στο γεροντικό

Close