Στην Ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, ο Αθηνών Ιερώνυμος

Στην Κύπρο θα μεταβεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος την Κυριακή 8 Ιανουαρίου προκειμένου να παραστεί στην ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Γεωργίου.

 

 

 

Όπως δήλωσε ο νέος Αρχιεπίσκοπος μιλώντας στον Alpha Κύπρου οι υπόλοιπες Εκκλησίες θα στείλουν Αντιπροσωπείες όπως έχουν ενημερώσει.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

 

Από τις 4 το απόγευμα της Κυριακής ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Γεώργιος καταλαμβάνει και επίσημα τον θρόνο του Αποστόλου Βαρνάβα όντας ο 76ος Προκαθήμενος της εκκλησίας. Αυτή θα είναι η πρώτη ενθρόνιση Αρχιεπισκόπου που θα λάβει χώρα στον νέο Καθεδρικό ναό του Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία.

 

“Θα μου δώσουν και τον μανδύα και θα υπογράψω με κόκκινο μελάνι. Είναι προνόμια που έδωσε ο Αυτοκράτορας και πρέπει να φυλάξουμε αυτά τα προνόμια να είμαστε φύλακες του Ελληνισμού”, δήλωσε.

 

Ο Καθεδρικός ναός θα είναι προσβάσιμος για το κοινό που επιθυμεί να παρακολουθήσει από κοντά την ενθρόνιση ενώ στο εξωτερικό της θα στηθούν και γιγαντοοθόνες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Μονή Λατόμου στη Θεσσαλονίκη και το σπάνιο ψηφιδωτό με τον έφηβο Ιησού

Στη Θεσσαλονίκη μπορεί κανείς να αναζητήσει   και να ανακαλύψει ψηφίδες της ιστορίας που συνθέτουν τη μοναδική ιστορία της ιστορικής...

Close