Στην νοτιοανατολική Τουρκία ανακαλύφθηκε η πρώτη χριστιανική εκκλησία

Στην νοτιοανατολική Τουρκία ανακαλύφθηκε η πρώτη χριστιανική εκκλησία

Την πρώτη χριστιανική εκκλησία ανέσυρε στο φως η σκαπάνη των αρχαιολόγων και ειδικών ερευνητών στην τοποθεσία Zerzevan Kalesi, (Το Κάστρο του Ζερζεβάν), της περιφερείας του Ντιαρμπακίρ στην νοτιοανατολική Τουρκία.

Όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, στην περιοχή Çınar İlçesi του Ντιαρμπακίρ ανακαλύφθηκε η πιο αρχαία χριστιανική εκκλησία από μια ομάδα 35 αρχαιολόγων που εργάζονται στο σημείο αυτό εδώ και καιρό.

Η εκκλησία βρίσκεται 13 χιλιόμετρα από το Demirölçek Mahallesi. Η έκταση του όλου συγκροτήματος καλύπτει 60 στρέμματα και η έκσταση των ερειπίων περί τα 1200 μέτρα. Ανάμεσα στα πολύτιμα ευρήματα των ανασκαφών είναι η εκκλησία, ένα παλιό ανάκτορο, επιτύμβιες πλάκες νεκροταφείου, ένα παλιό λουτρό, αποθήκες όπλων και τροφίμων .

Η εκκλησία θεωρείται η πρώτη εκκλησία της πρωτοχριστιανικής ρωμαϊκής εποχής και όπως ανακοίνωσε ο τοπικός εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού, οι αρχαιολόγοι του τοπικού πανεπιστήμιου Dicle εργάζονται εδώ και τριάντα χρόνια για να φτάσουν σήμερα σε αυτό το αποτέλεσμα. Ο δε καθηγητής αρχαιολογίας του ίδιου πανεπιστήμιου, Aytaç Coşkun, ανέφερε ότι οι εργασίες των αρχαιολόγων θα συνεχιστούν

Άλλη μια μεγαλοπρεπή εμφάνιση των χριστιανικής παρουσίας στην σημερινή Τουρκία με όλη την ιστορική και θρησκευτική της μεγάλη άξιαö έρχεται στο φως σε μια πραγματικά πολύ σημαδιακή συγκυρία!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Απολυτίκιο Γενέσεως της Θεοτόκου (video)
Συναξάρι 8-9, Γενέσεως της Θεοτόκου (Απολυτίκιον-video)

Απολυτίκιο Γενέσεως της Θεοτόκου

Close