Στην ολομέλεια του ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών

Άμεση ήταν η απάντηση του Συμβουλίου της Επικρατείας στην αίτηση ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών που κατέθεσαν Παμμακεδονικές Οργανώσεις στις 28 Ιουνίου.

Την Παρασκευή το ΣτΕ, λαμβάνοντας υπόψη τη νέα αίτηση για άμεση συζήτηση της προσωρινής διαταγής, που είχε υποβληθεί μαζί με την αίτηση αναστολής, προκειμένου να σταματήσει προσωρινά η παραγωγή έννομων συνεπειών στο NATO, σε χρόνο πριν την επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων της εισδοχής των Σκοπίων στη βορειοατλαντική συμμαχία (12/7), προέβη στις εξής διαδικαστικές πράξεις:

Έκανε δεκτό το αίτημα και προσδιόρισε την εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης και της αίτησης αναστολής στην Ολομέλεια.
Όρισε εισηγητή και βοηθό εισηγητή στην αίτηση αναστολής και στην αίτηση ακύρωσης. Και όρισε χρόνο προσκομιδής του φακέλου και των απόψεων του υπουργού Εξωτερικών στον εισηγητή τις 5 ημέρες, από την επίδοση των αιτήσεων, δηλαδή από 6/7.
Τις επόμενες ημέρες, μετά από επικοινωνία των Παμμακεδονικών Οργανώσεων με τον εισηγητή θα οριστεί η ακριβής ημέρα συζήτησης της προσωρινής διαταγής, πιθανότατα εντός της εβδομάδας.
Προσδιόρισε την αίτηση ακύρωσης στην Ολομέλεια του ΣτΕ στις 7/12/2018.
Στην ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και των Παμμακεδονικών Ενώσεων του Εξωτερικού τονίζεται πως επέλεξαν να διεκδικήσουν την «ακύρωση της παράνομης και αντισυνταγματικής Συμφωνίας των Πρεσπών από τα ελληνικά δικαστήρια, Διοικητικά και Ποινικά, διότι αντιλαμβανόμαστε την ιστορικότητα των στιγμών που διανύουμε, από τότε που ξεκίνησε αυτή, η ενάντια στην θέληση του ελληνικού λαού διαπραγμάτευση κι εφεξής. Και τελικά η ενάντια στην θέληση του ελληνικού λαού και στα συμφέροντα του ελληνικού κράτους και Έθνους Συμφωνία (σύμφωνα με την ομόφωνη γνωμοδότηση του συνόλου των γεωστρατηγικών αναλυτών αλλά και του παγκόσμιου συνόλου των καθηγητών ιστορίας και αρχαιολογίας)».

Καταλήγοντας, σημειώνεται: «Έχουμε το βλέμμα μας στραμμένο προς την Δικαιοσύνη και περιμένουμε από αυτήν να πράξει το καθήκον της, να πράξει το αυτονόητο, να προστατεύσει τον Ελληνικό λαό και την Ελλάδα, ως οφείλει».

ΠΗΓΗ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
ΠΡΟΣΟΧΗ:Προτεστάντες μοιράζουν ύπουλο προσηλυτιστικό υλικό

Προς το πλήρωμα των πιστών της καθ’ Ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Close