Στην Προστάτιδα των προσφύγων την Κυριακή 22 Μαΐου το μνημόσυνο για τα θύματα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, καλεί άπαντα τον ευσεβή λαό της Μητροπόλεώς μας, την Κυριακή 22 Μαίου στο Ιερό προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο, να τιμήσει με την παρουσία του την μνήμη των αδίκως σφαγιασθέντων Ποντίων αδελφών μας.

 

«Οι Πόντιοι εζήτησαν άρτον και έλαβον πέτραν, εζήτησαν ιχθύν και έλαβον όφιν, εζήτησαν την ζωήν και έλαβον τον θάνατον, εζήτησαν την ελευθερίαν και έλαβον την δουλείαν».

«Η καρδιά κάθε Ποντίου συνδέεται με τον Πόντο και δεν νοείται Πόντος χωρίς την Παναγιά. «Εν Ελλάδι υπήρχαν οι Πόντιοι, αλλά δεν υπήρχεν ο Πόντος. Mε την εικόνα της Παναγίας Σουμελά ήλθε και ο Πόντος», δήλωσε ο μεγάλος πολιτικός Λεωνίδας Ιασωνίδης γιατί, όπου ευρίσκεται η Παναγιά εκεί είναι και ο Πόντος.

 

 

Χρέος όλων μας να τιμήσουμε τις ψυχές των Ποντίων προγόνων μας ενωμένοι, χώρις να μένουμε στο γράμμα του νόμου και των αποφάσεων, διότι το γράμμα κτείνει, το πνεύμα ζωογονεί. Ας μην αγνοούμε αυτό το μοναδικό προνόμιο και την τιμή που έχουμε να φιλοξενούμε στην Ιερά Μητρόπολή μας την εικόνα της Παναγίας Σουμελά.

 

Αρχές και εξουσίες, κλήρος και λαός ας συναχθούμε όλοι μαζί «εν ενί σώματι και μια καρδία», στο νέο όρος Μελά, στη Νέα Τραπεζούντα, στην νέα παγκόσμια έδρα του Πόντου, στις φιλόξενες πλαγιές του όρους Βερμίου, στο μέρος που εδώ και δεκαετίες είναι ενθρονισμένη, η Μάνα του Πόντου, η Προστάτιδα των προσφύγων και των ξεριζωμένων, η Παναγία η Σουμελιώτισσα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Εύβοια :Πανηγύρισε με λαμπρότητα την Σύναξη πάντων των Ευβοέων Αγίων

Την Κυριακή του Παραλύτου 15 Μαΐου 2022

Close