Στη Μητρόπολη Λαγκαδά ο Αρχιεπίσκοπος

Την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης θα επισκεφθεί το διήμερο 7-8 Νοεμβρίου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος με αφορμή τις εκδηλώσεις εορτασμού των 1.037 ετών από την ίδρυση της επισκοπής Λητής και Ρεντίνης και των 50 ετών από την επανίδρυση της.

Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου στις 10.00 στο Κέντρο Νεότητος «Αγία Κυράννα» ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος θα τελέσει τον Αγιασμό με την ευκαιρία της έναρξης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Σπουδών του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, το οποίο θα λειτουργήσει σε συνεργασία με τη Διεθνή Ακαδημία Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Οι Αγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος» της Μητρόπολης Λαγκαδά. Μετά τον Αγιασμό, θα ακολουθήσει ημερίδα με θέμα: «Οικογένεια και Φύλο: Από την Αγία Γραφή στις σύγχρονες προκλήσεις». Στις 12.30 θα τελέσει τα εγκαίνια του νέου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Λαγκαδά και στη 13.00 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και τελετή ονοματοδοσίας της Πλατείας Ηρακλείου σε «Πλατεία Υποσμηναγού Ελευθερίου Τσότρα», πεσόντα της Πολεμικής Αεροπορίας. Στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί υποδοχή ιερών λειψάνων και μέγας πανηγυρικός εσπερινός των εγκαινίων του ιερού ναού των Θεοφανείων, του Τιμίου Προδρόμου και της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας (οδός Λουτρών) χοροσταούντος του κ.κ. Ιερώνυμου.

Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στις 7.00 θα τελεσθεί η Ακολουθία του Όρθρου και η τελετή εγκαινίων του ιερού ναού των Θεοφανείων, του Τιμίου Προδρόμου και της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας χοροστατούντος του κ.κ. Ιερώνυμου και στις 11.00 Προσφορά – παράδοση του ιερού ναού στους νέους.

φωτογραφία αρχείου: Χρήστος Μπόνης

dogma.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Συναξάρι 4-11, Όσιος Ιωαννίκιος
Συναξάρι 4-11, Όσιος Ιωαννίκιος

Ο Όσιος Ιωαννίκιος τιμάτε σήμερα 4 Νοεμβρίου από την Εκκλησία μας.

Close