Στη μνήμη του αγιορείτη μοναχού Επιφάνιου το συμπόσιο της Λέσχης Αρχιμαγείρων

Αφιερωμένο στη μνήμη του αγιορείτη μοναχού Επιφάνειου, διακεκριμένου μέλους της, ήταν το συμπόσιο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος, που μετονομάζεται πλέον σε Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδος.

Σε ειδική εκδήλωση απόψε παρουσιάστηκε το έργο και δράσεις του Επιφάνειου, και ιδιαίτερα η συμβολή του στη γαστρονομία και στην ανάδειξη της παραδοσιακής αγιορείτικης κουζίνας.

“Κρίναμε, ότι έπρεπε να απολαύσουμε τις γεύσεις του, με συνταγές εμπνευσμένες από την αγιορείτικη κουζίνα, που ο Επιφάνειος έκανε γνωστή ευρύτερα, σε όλο τον κόσμο” τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης, Δημήτρης Κυριακόπουλος. Ο κ. Κυριακόπουλος και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης, Χρήστος Γκότσης, υπενθύμισαν τις επιτυχίες της Λέσχης σε προηγούμενες διεθνείς διοργανώσεις, όπως την Ολυμπιάδα Μαγειρικής και το Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής.

Ο κ. Κυριακόπουλος ανακοίνωσε ότι η ένωση θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής στο Λουξεμβούργο τον Νοέμβριο, με την επωνυμία: “Culinary team Greece”. Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε το νέο λογότυπο της ένωσης, το διάγραμμα ενός σκούφου μαγειρικής και τη νέα επωνυμία της: “Culinary Professionals Greece”.

 

Σε βιντεσοκοπημενο μήνυμά του, ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας σεφ, Τόμας Γκούγκλερ, χαιρέτισε την εκδήλωση και εξέφρασε την ευχή να βρεθεί με τους Έλληνες συναδέλφους του σε επόμενες διεθνείς διοργανώσεις.

Ταυτόχρονα, παρουσιάστηκαν οι διεθνείς επιδράσεις της ένωσης, μέσα από μέλη και φίλους της σε όλο τον κόσμο.

“Προάγουμε την εξωστρέφεια, καινοτομουμε, προωθούμε τα προϊόντα και τις γεύσεις μας σε όλο τον κόσμο” τόνισε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ένωσης, Μανώλης Στράτος, και πρόσθεσε : “Ο γέροντας Επιφάνειος έλεγε: Δε χρειάζονται πολλά υλικά, μαγειρέψτε με αγάπη. Αυτό κρατάμε, και τις υπέροχες γεύσεις του. Του άρεσε πολύ το κρεμμύδι και το κύμινο…”.

 

Στην προσωπικότητα του αγιορείτη μοναχού Επιφάνειου και στη συμβολή του στην διάδοση της παραδοσιακής κουζίνας του Αγίου Όρους, αλλά και στη συμβολή της Λέσχης στη διάδοσή μακεδονικών γεύσεων και προϊόντων, αναφέρθηκαν στους χαιρετισμούς τους, η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας της μητροπολιτικής ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κ. Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος, ο τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, Σωτήρης Μπάτος, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, Μαρία Καραγιάννη, και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ελλάδος, Γρηγόρης Τάσσιος, ενώ προβλήθηκε βίντεο από τη συμμετοχή και ομιλίες του σε συνέδρια και σε διοργανώσεις μαγειρικής.

 

Τιμητική πλακέτα στη μνήμη του Επιφάνειου παρέλαβε ο αγιορείτης γέροντας Ιωακείμ της μονής Μυλοποτάμου, ευχόμενος κάθε επιτυχία στην Ένωση και τα μέλη της.

 

Η βραδιά έκλεισε με την απονομή βραβείων και πλακετών σε συνεργαζόμενους φορείς και εταιρίες που υποστηρίζουν την Ένωση και την ελληνική γαστρονομία.

orthodoxtimes.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Απόστολος και Ευαγγελική Περικοπή ,Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017
Ε΄ Νηστειών – ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ Ι/ 32 – 45

ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ Ι/ 32 – 45 – 32 Ήσαν δέ εν τή οδώ αναβαίνοντες εις Ιεροσόλυμα

Close