Στη Σερβία ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος και η Νεκταρία Καραντζή, με αφορμή την πολυβραβευμένη ταινία Inseljence (9 Δεκεμβρίου)

Στη Σερβία ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος και η Νεκταρία Καραντζή, με αφορμη την πολυβραβευμένη ταινία Inseljence (9 Δεκεμβρίου)

 

Στη Σερβία ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος και η Νεκταρία Καραντζή, με αφορμη την πολυβραβευμένη ταινία Inseljence (9 Δεκεμβρίου

Το ευρωπαϊκό μουσικό προγραμμα που ενώνει τους ήχους και τους πολιτισμούς της Δύσης και της Ανατολής, με τιτλο: “Ανάμεσα σε Δύση και Ανατολη”, με τον Βασίλη Τσαμπρόπουλο και τη Νεκταρια Καραντζη, παρουσιάζεται στη Σερβία στις 9 Δεκεμβριου. Αφορμή υπήρξε η πολυβραβευμένη ταινια “Inseljence” (“Θεραπεία”) του Σέρβου σκηνοθέτη Ivan Jovic, σε σενάριο της Monja Milinkovic, στην οποία η καταξιωμένη ελληνίδα εκπρόσωπος του θρησκευτικού και αρχέγονου ιερού μέλους Νεκταρία Καραντζή χάρισε τη φωνή της σε βυζαντινούς ύμνους.

Μετά από ένα μεγάλο ταξίδι προβολών στο εξωτερικο σε διεθνη Κινηματογραφικά φεστιβάλ, η σερβική ταινία, παραγωγής της Cinnamon Production, που πραγματεύεται το θέμα της συχώρεσης, κατόρθωσε να αποσπάσει σημαντικα βραβεία, οπως του Χρυσού Ιππότη της Ρωσίας, της καλύτερης ταινίας και σεναρίου του 4ου κινηματογραφικού φεστιβαλ Βαλκανίων, της καλύτερης ταινίας του 13ου ευρωπαϊκού κινηματογραφικού φεστιβαλ “cinedays”, της καλύτερης ταινίας του Φεστιβαλ “Religion Today Film Festival” στην Ιταλια κ.α.

Οι παραγωγοί της ταινίας σημειώνουν για τη συμμετοχη της Νεκταρίας Καραντζή στο soundtrack: “Η φωνή της Νεκταρίας Καραντζή λειτουργει ως κατι παραπανω απο τη μουσική επένδυση της ταινίας. Εκπροσωπει τον τέταρτο αόρατο χαρακτηρα. Στην ιστορια των ανθρώπων του πολέμου και της παραλογισμού, υπαρχει αυτη η ευγενική γυναικεια φωνη της γυναικας, της μητέρας, της αδελφής, η φωνή της παρηγορίας, σαν τη φωνή της Παναγίας που ψιθυρίζει ενα νανούρισμα, η φωνή της σοφίας της καρδιάς”.

Η επίσημη προβολή της ταινίας στους κινηματογράφους της Σερβίας ξεκινά στις 10 Δεκεμβριου. Με αφορμη την πρεμιέρα, η ΝεκταρίαΚαραντζη θα εμφανιστει την παραμονή, στις 9 Δεκεμνρίου στη μεγάλη αίθουσα της Βουλής των Ενώσεων στο Βελιγράδι, παρουσίαζοντας τη μουσική τους σύμπραξη “Ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή”, μαζί με τον διεθνούς φήμης πιανίστα, μαέστρο και συνθέτη Βασίλη Τσαμπρόπουλο, ο οποίος υπογράφει την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος που εχει κερδίσει ήδη την θερμη αποδοχη κοινου και κριτικών στην Ευρωπη.

Περισσότερες Πληροφορίες:
http://www.filmisceljenje.rs/?lang=en
http://heyevent.uk/event/p6a2t7wsmyfb4a/
Με την υποστήριξη της Greekpress.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Υδατάνθρακες: Κάντε το Τεστ και δείτε αν καταναλώνετε περισσότερους απ’ όσο πρέπει
Υδατάνθρακες: Κάντε το Τεστ και δείτε αν καταναλώνετε περισσότερους απ’ όσο πρέπει

Απαντήστε με ένα ναι ή ένα όχι στις παρακάτω ερωτήσεις για να δείτε αν βρίσκεστε στο σωστό διατροφικό δρόμο.

Close