Στις 18 Φεβρουαρίου η εκλογή του νέου Πατριάρχη Σερβίας

Το κατά πόσον θα αλλάξουν οι ισορροπίες στην Ορθοδοξία μετά την κοίμηση του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου και την εκλογή νέου προκαθημένου για την Σερβική Εκκλησία θα διαπιστώσουμε σύντομα, αφού ορίστηκε η ημερομηνία για τις εκλογές.
Οι εκλογές για την θέση του νέου Προκαθημένου της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (SOC) θα διεξαχθούν στις 18 Φεβρουαρίου στην Εκκλησία του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι, σύμφωνα με το σερβικό προακτορείο Tanyug και μια πηγή στη Σύνοδο της SOC.

Ο Σέρβος Πατριάρχης Ειρηναίος εκοιμήθη προσβεβλημένος από τον COVID-19 σε στρατιωτικό νοσοκομείο στο Βελιγράδι στις 20 Νοεμβρίου.

“Η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων στη σημερινή συνεδρίαση αποφάσισε ότι το Συμβούλιο των Επισκόπων, στο οποίο θα εκλεγεί ο Πατριάρχης της Σερβίας στις 18 Φεβρουαρίου, θα διεξαχθεί στην κρύπτη της Εκκλησίας του Αγίου Σάββα”, είπε η πηγή.

Μεταξύ των υποψήφιων για τη θέση του επικεφαλής της SOC είναι ο Μητροπολίτης Ζάγκρεμπ και Λιουμπλιάνας κ. Πορφύριος, ο Μητροπολίτης Νταμπρομποσάν Χρυσόστομος,ο Επίσκοπος Μπάσκας Ειρηναίος, ο Επίσκοπος Μπουντιμλιάν και Νίκσιτς Ιωαννίκιος , ο Επίσκοπος Μπάνια Λουκα Εφραίμ και ο Επισκόπος Φρανκφούρτης και πάσης Γερμανίας Γρηγόριος.

Σύμφωνα με τη σερβική εκκλησιαστική παράδοση, οι Ιεράρχες θα επιλέξουν πρώτα από τις τάξεις τους τους τρεις πιο αξιόλογους υποψηφίους. Στη συνέχεια, τα ονόματά τους σε φακέλους θα τοποθετηθούν στο Ευαγγέλιο, από όπου ένας από τους φακέλους “τυφλά” θα τραβηχτεί από έναν σεβαστό μοναχό από κάποιο από τα μοναστήρια.

Μεγάλο ζήτημα βέβαια είναι αν θα αλλάξει η πάγια θέση στο Πατριαρχείο Σερβίας για την εδραίωση της “μακεδονικής εκκλησίας”..

pentapostagma.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Συναξάρι 12 Φεβρουαρίου, Άγιος Μελέτιος
Συναξάρι 12 Φεβρουαρίου, Άγιος Μελέτιος

Ο Άγιος Μελέτιος γεννήθηκε περί το 310 μ.Χ. στην Μελιτηνή της Μικράς Αρμενίας.

Close