Στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο Αχρίδος Ιωάννης

Την πόρτα του Αρχιεπισκοπικού Μεγάρου πέρασε πριν λίγη ώρα ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος Ιωάννης και συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Η συνάντηση έγινε σε θερμό κλίμα, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για θέματα της επικαιρότητας και της κατάστασης που επικρατεί στα Σκόπια.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση της Εκκλησίας της Ελλάδος: «Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος ανέφερε ότι «σήμερα είναι μία ιδιαίτερη μέρα. Έχουμε επισκέπτη έναν αδελφό Αρχιερέα, ο οποίος έχει ζήσει έντονα τη μαρτυρία του Χριστού. Ευχόμαστε να συνεχίσει τους αγώνες του και τις προσπάθειες του και όλα αυτά στο τέλος γίνονται δόξα».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, του ανέφερε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και, όπως είπε, «ζητήσαμε την ευχή του να εξομαλυνθεί η κατάσταση»».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης, που παρέμεινε στις φυλακές της γείτονος χώρας επί τρία και πλέον έτη, θα αναγορευτεί αύριο επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης/Eurokinissi

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Για ποιο λόγο οι ΗΠΑ προτίμησαν τους Κούρδους

Οι εξελίξεις στη Συρία οδηγούνται σε μια κατεύθυνση που κατά τα φαινόμενα, και αναμενόμενα, είναι σε θέση να επηρεάσει τις...

Close