ΣΤΟΠ του Αγίου Όρους σε προσκυνητές, αρχιερείς και πανηγύρεις

Αυστηρά μέτρα κατά του Covid-19 από την Ιερά Κοινότητα
Αυστηρά μέτρα κατά του κορονοϊού αναγκάστηκε να πάρει ξανά η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους μετά την νέα αύξηση κρουσμάτων που παρατηρείται τελευταία στο Άγιον Όρος.
Να υπενθυμίσουμε ότι, όπως δήλωσε πρόσφατα στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ο Κωνσταντίνος Δοκουσλής, Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καρυών, πάνω από 30 κρούσματα έχουν εντοπιστεί κυρίως σε Σκήτες του Αγίου Όρους :

«Σε κελιά της Νέας Σκήτης όπου υπάγεται στην Μονή Αγίου Παύλου υπάρχουν 23 θετικά κρούσματα με rapid test και στην Αγία Άννα πάλι σε ένα κελί 8 θετικά. Συνολικά μιλάμε για 31 κρούσματα, τα οποία βρίσκονται σε κελιά. Από αυτά 4 μοναχοί χρειάστηκε να μεταφερθούν και να νοσηλευτούν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης που όπως μαθαίνουμε πηγαίνουν καλύτερα και σύντομα θα αποθεραπευτούν. Όπου χρειάζεται κάνουμε τεστ. Σ’ όλες τις πύλες Ουρανούπολη, Τρυπητή και Ιερισσό κάνουμε καθημερινά rapid test σε κάθε εισερχόμενο».

Με νέα Εγκύκλιο που έστειλε την Παρασκευή η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους στις 20 Μονές, αναγκάστηκε να υπενθυμίσει την απαγόρευση εισόδου προσκυνητών στο Άγιο Όρος, χωρίς εξαίρεση και των αρχιερέων.
Η ειδική αναφορά στις επισκέψεις αρχιερέων έγινε, διότι στο παρελθόν είχε παρατηρηθεί διάδοση κρουσμάτων στο Άγιο Όρος, από μέλη συνοδιών αρχιερέων, που εξακολουθούσαν, παρά τις απαγορεύσεις, να εισέρχονται στο Άγιο Όρος, για διάφορες, εύλογες ή όχι, αιτίες.

Γιώργος Θεοχάρης

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Γιατί η λεχώνα πρέπει να σαραντήσει για να βγει από το σπίτι
Γιατί η λεχώνα πρέπει να σαραντήσει για να βγει από το σπίτι

Πολλές γυναίκες σήμερα στην χώρα μας συνεχίζουν να τηρούν την μακρά θρησκευτική παράδοση της παραμονής του βρέφους στο σπίτι

Close