Στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων οι Μητροπολίτες Μεσογαίας και Αυστρίας

Δεκτοί από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο έγιναν οι Μητροπολίτες Μεσογαίας Νικόλαος και Αυστρίας Αρσένιος, που βρίσκονται στους Αγίους Τόπους μαζί με προσκυνητές.

Στην ανακοίνωση του Πατριαρχείου αναφέρεται:

Την πρωίαν της Παρασκευής, 21ης Ιανουαρίου/ 3ης Φεβρουαρίου 2017, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο Μητροπολίτης Αυστροουγγαρίας κ. Αρσένιος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ηγούμενοι ομάδος προσκυνητών των Μητροπόλεων αυτών επεσκέφθησαν το Πατριαρχείον.

Τούτους εδέχθη φιλοφρόνως ο Μακαριώτατος Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετά Πατέρων Αγιοταφιτών.

Εις τούτους ωμίλησεν ο Μακαριώτατος περί των Παναγίων Προσκυνημάτων ως μαρτυρίων της επί της γης ενσάρκου παρουσίας του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και ως τόπων λατρείας διατηρηθέντων ούτω υπό των Σπουδαίων, των μελών δηλαδή του τάγματος της Αγιοταφιτικής Αδελφότητος, το οποίον ίδρυσεν αυτή η Αγία Ελένη από του 4ου μ.Χ. αιώνος.

Εις τα προσκυνήματα ταύτα, οι προσκυνηταί γίνονται θεωροί και μέτοχοι της δόξης του Θεού.

Εις τούτους τους λόγους του Μακαριωτάτου ηυχαρίστησαν οι εν λόγω Μητροπολίται, ζητούντες την ευλογίαν του Μακαριωτάτου διά προσκυνηματικήν θεωρίαν και λειτουργίαν εις τα Πανάγια Προσκυνήματα.

vimaorthodoxias.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Με ποια κριτήρια επιλέγεται ο πνευματικός μας
Με ποια κριτήρια επιλέγεται ο πνευματικός μας

Κατ’ αρχήν, οποιοσδήποτε ιερέας χειροθετημένος πνευματικός, ιδιαίτερα όποιος έχει ευθύνη για μια ενορία στην οποία υπάγεται κανείς, είναι δυνατόν να...

Close