Στο στόχαστρο Αλβανών εθνικιστών μπήκε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος

 

Σε κείμενο το οποίο απέστειλαν προς το Αλβανικό κράτος μεταξύ των αιτημάτων τους ζητούν την αφαίρεση της υπηκοότητας και την ανακήρυξη ως ανεπιθύμητου προσώπου του Αναστασίου Γιαννουλάτου.

Σύμφωνα με τον tachydromos.org, στο ίδιο κείμενο, το οποίο είναι ουσιαστικά ένα ανθελληνικό παραλήρημα, κάνουν λόγο για απομάκρυνση όλων των ελληνικών μνημείων στο έδαφος της Αλβανίας (τάφοι Ελλήνων στρατιωτών, προτομές, αναμνηστικές στήλες) ατόμων τα οποία δεν σχετίζονται με τα συμφέροντα της Αλβανίας, ενώ χαρακτηρίζουν ως ανεπιθύμητο πρόσωπο τον Έλληνα πρόξενο στο Αργυρόκαστρο ζητώντας την απέλαση του.

Να σημειωθεί πως τέτοιου είδους ενέργειες απέναντι στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου από εθνικιστικούς κύκλους της Αλβανίας δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν. Είδη από την εκλογή του στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο της μαρτυρικής Εκκλησίας της Αλβανίας με πρόφαση την Ελληνική του καταγωγή πολλοί είναι αυτοί που προσπαθούν να σπιλώσουν το έργο του, την ίδια ώρα που η επίσημη πολιτεία της γείτονος τονίζει συνεχώς την ανιδιοτελή προσφορά της Εκκλησίας στην κοινωνία.

Την περασμένη Τετάρτη η συγκεκριμένη εθνικιστική ομάδα είχε πραγματοποιήσει παράνομη συγκέντρωση έξω από το Ελληνικό Προξενείο στο Αργυρόκαστρο με την τοπική εισαγγελία να αντιδρά άμεσα επιβάλλοντας τους πρόστιμο 50.000 ευρώ ενώ έγιναν και συλλήψεις.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Εγκαίνια Ι.Ν. Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτη από τον Σπάρτης Ευστάθιο

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης: “Ο περικαλλής Ιερός Ναός, που είναι ο μοναδικός που τιμάται επ ονόματι του Αγίου Παϊσίου

Close