Στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία: Η μεγαλύτερη μάχη ενάντια στη «προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών»

Όλοι οι Έλληνες στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία! Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στις 2 το μεσημέρι δίνουμε την μεγαλύτερη μάχη

Θα είναι «μεγαλύτερη μάχη» ενάντια στη «προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών» λένε οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία την Κυριακή στο Σύνταγμα καλώντας τους Έλληνες σε μαζική συμμετοχή και προσδοκώντας να επιτευχθεί το μεγαλύτερο συλλαλητήριο που έγινε ποτέ στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και σε όσους βουλευτές ετοιμάζονται να ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας.

Με τα λεωφορεία από την Βόρεια Ελλάδα που θα κατεβάσουν κόσμο για το συλλαλητήριο να έχουν φθάσει ήδη σύμφωνα με τις πληροφορίες τις 3.000.Η «Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» επικεντρώνει τις προσπάθειές της στην Αθήνα προκειμένου να υπάρξει δυναμική παρουσία και των κατοίκων της πρωτεύουσας.

Το επίσημο κάλεσμα για το συλλαλητήριο, κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, αναφέρει:

«Όλοι οι Έλληνες στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία! Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στις 2 το μεσημέρι δίνουμε την μεγαλύτερη μάχη. Παίρνουμε όλοι τις ευθύνες μας απέναντι στην ιστορία. Δίνουμε το “παρών” στο Μεγάλο Συλλαλητήριο.»

Στο Σύνταγμα την Κυριακή στις 2 το μεσημέρι Όλοι οι Έλληνες θα βρεθούμε εκεί, έξω από την ελληνική Βουλή, για να ακυρώσουμε την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών για να φωνάξουμε η Μακεδονία είναι ελληνική! Να μη λείψει κανείς!».

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η ανταπόκριση του κόσμου είναι εντυπωσιακή και εκτιμούν ότι η συγκέντρωση ίσως να είναι η ογκωδέστερη που έγινε ποτέ ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών. Ήδη έχει ανακοινωθεί πως 3.000 λεωφορεία θα φτάσουν στην Αθήνα από τη βόρεια Ελλάδα μεταφέροντας στο Σύνταγμα 150.000-200.000 διαδηλωτές.

Όπως έγινε γνωστό η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και δήμοι της περιοχής θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που θα γίνει στην Αθήνα ενώ στο συλλαλητήριο θα εκπροσωπηθεί και η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους.

Η Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου (19/01) πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία που θα φτάσουν στο κέντρο της Αθήνας.

«Έπειτα από επικοινωνία με τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής ενημερώνουμε πως:

1. Τα λεωφορεία που θα ταξιδέψουν από την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα θα ομαδοποιούνται στα διόδια Αφιδνών και, ανά δέκα περίπου, θα συνοδεύονται από οχήματα της Αστυνομίας ως το Μετρό Κατεχάκη (πλησίον).

2. Τα λεωφορεία που θα ταξιδέψουν από τη Δυτική και Νότια Ελλάδα θα ομαδοποιούνται στα διόδια Μάνδρας και θα συνοδεύονται από οχήματα στα Μετρό ΦΙΞ και ΣΕΦ».

Πιο συγκεκριμένα, τα λεωφορεία που αναμένονται από τη Βόρεια Ελλάδα θα αποβιβάζουν τους διαδηλωτές στο σταθμό Κατεχάκη και στη συνέχεια θα κατευθύνονται στο χώρο του Μπάντμιντον.

Τα λεωφορεία έρχονται από την νότια και δυτική Ελλάδα θα κατεβάζουν τον κόσμο στο μετρό ΦΙΞ και θα κατευθύνονται μετά στο ΣΕΦ και αν χρειαστεί και άλλος χώρος, στο πρώην δυτικό αεροδρόμιο.

Οι διαδηλωτές θα μπορούν να προωθηθούν από εκεί μέσω Μετρό σε σταθμούς όπως Ακρόπολη, Ευαγγελισμός και Μοναστηράκι.Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στα μέτρα ασφαλείας για το συλλαλητήριο της Κυριακής θα πάρουν μέρος 2.000 αστυνομικοί.

Το ελικόπτερο και τα drones της Αστυνομίας θα μεταδίδουν συνεχώς εικόνα από την πλατεία Συντάγματος στο κέντρο επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Παράλληλα, θα στηθεί φραγμός στην οδό Αμερικής με κλούβες των ΜΑΤ, καθώς στη μια το μεσημέρι στα Προπύλαια θα υπάρχει αντισυγκέντρωση. Η εντολή που υπάρχει είναι σε καμία περίπτωση να μην έρθουν σε επαφή τα άτομα των δυο συγκεντρώσεων, ώστε να αποφευχθούν οι προκλήσεις.

Ο σχεδιασμός προβλέπει, επίσης, αυξημένα μέτρα φύλαξης της Βουλής αλλά και του Μαξίμου, με βασική εντολή να σφραγιστεί κάθε σημείο γύρω από τα δυο κτήρια που θα μπορούσε να έχει πρόσβαση ο οποιοσδήποτε.

Τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας θα τεθούν σε εφαρμογή από την ΕΛ.ΑΣ από νωρίς το πρωί της Κυριακής.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν, σύμφωνα με την Αστυνομία, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, λόγω του συλλαλητηρίου.Οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες που θα επικρατούν.

Παρακαλούνται οι οδηγοί από τις Αρχές για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφεύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στο οδικό δίκτυο περιμετρικά της ανωτέρω περιοχής, κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Ποιοι σταθμοί του Μετρό θα κλείσουν
Με απόφαση της Αστυνομίας κλειστοί θα είναι την Κυριακή από τις 10:00 το πρωί, λόγω του συλλαλητηρίου, οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς χωρίς στάση.

Οι επώνυμοι που θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο
Ένας από τους κεντρικούς ομιλητές θα είναι ο πρώην γερουσιαστή των ΗΠΑ και πρώην πρόεδρο της Βουλής της Πολιτείας του Νιου Χαμσάιρ, Κρις Σπύρου. Την είδηση ανακοίνωσε μέσω Facebook ο συντονιστής της Επιτροπής Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας Μιχάλης Πατσίκας. Ο Κρις Σπύρου θεωρείται μία από τις σπουδαιότερες μορφές του απόδημου ελληνισμού και χαίρει της εκτίμησης τόσο της Ομογένειας όσο και μεγάλης μερίδας της επιχειρηματικής και πολιτικής κοινότητας των ΗΠΑ.

Τη συμμετοχή τους έκαναν γνωστή, με δηλώσεις τους, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), Λάζαρος Κυρίζογλου, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ-ΚΜ, όπου έγινε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι «θα συμμετέχουμε ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο συλλαλητήριο» και πρόσθεσε: «Καλώ όλους τους Μακεδόνες αλλά και όλους τους Έλληνες να δώσουν ένα δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο στην Αθήνα. Οι στιγμές είναι ιστορικές και η ευθύνη όλων μας πολύ μεγάλη».

Παρέμβαση για το Μακεδονικό έκανε και ο κορυφαίος συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης καλώντας την ελληνική βουλή να μην προχωρήσουν στο «έγκλημα» της έγκρισης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο κ. Θεοδωράκης , επανήλθε τονίζοντας απευθυνόμενος προς τους βουλευτές ότι η ζημιά «που θα προκαλέσετε στον τόπο μας θα είναι ανεπανόρθωτη αλλά και η κρίση της Ιστορίας και του ελληνικού λαού θα είναι αμείλικτη».

Την επιθυμία τους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία έχουν εκφράσει ήδη αρκετοί καλλιτέχνες.

Στα ονόματα που αναφέρει η γνωστή καλλιτέχνης είναι οι: μουσικοσυνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος, ο ηθοποιός Τάσος Λιγνάδης, ο τραγουδιστής Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η δημοσιογράφος Σεμίνα Διγενή, ο ηθοποιός Θοδωρής Αθερίδης, ο σεναριογράφος και ηθοποιός Μιχάλης Ρέππας, ο τραγουδιστής Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο τραγουδιστής Γιάννης Κότσιρας κ.α.

Η στιχουργός και συνθέτης Αφροδίτη Μάνου που τον τελευταίο καιρό μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει δηλώσει ανοιχτά τη διαφωνία της με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ανακοίνωσε σήμερα τη διαδικτυακή συλλογή υπογραφών για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Η Α. Μάνου σε ανάρτηση της στο Facebook αναφέρει ότι «τα εθνικά θέματα και τα θέματα Δημοκρατίας, είναι αυτά που ενώνουν όλους τους πολίτες. Πρώτη φορά μετά από χρόνια λέω ΕΜΕΙΣ και το εννοώ. ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ λοιπόν, την Κυριακή, στο Σύνταγμα» ενώ ακολουθούν άλλες αναρτήσεις της που ενημερώνουν σύμφωνα με την ίδια, ποιοι είναι οι καλλιτέχνες που υπογράφουν στο διαδίκτυο ζητώντας διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την Συμφωνία των Πρεσπών.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Άγιον Όρος : Γίνεται«Περιφρόνηση της Ιστορίας και της Αλήθειας» – Ζητά δημοψήφισμα τώρα!

Αυτήν την Κυριακή το Άγιον Όρος και η Ιεροσύνη στηρίζει δυναμικά το συλλαλητήριο της Αθήνας! Ο κεκοιμημένος πλέον Μητροπολίτης Σιατίστης...

Close