Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος: Οι Έλληνες οφείλουν να είναι ήσυχοι

O Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος

πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην 1η Στρατιά την οποία είχε την τιμή να διοικήσει, το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΕΚΑΕ) και το 1ο Αεροπορικό Κέντρο Ελέγχου Αεράμυνας (ΑΚΕ) στη Λάρισα.
Στις ομιλίες που πραγματοποίησε μεταξύ άλλων, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ευχαρίστησε το σύνολο του προσωπικού για το σκληρό έργο, τις θυσίες και την αμέριστη αφοσίωση του.

Δήλωσε υπερήφανος για τις επιτυχείς προσπάθειες που καταβάλλει στις συνεχόμενες καταστάσεις που καλείται να αντιμετωπίσει εξ αιτίας της Τουρκικής προκλητικότητας στον Έβρο με την αποτυχημένη προσπάθεια αύξησης των μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα μας στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά και της συνεχούς παραβατικής και απαράδεκτης συμπεριφοράς του στον Εθνικό Εναέριο χώρο και στην θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου. Τέλος τους κάλεσε να συνεχίσουν με την ίδια αυταπάρνηση και πνεύμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας παραμένοντας σε πλήρη εγρήγορση.

Επίσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμο Νικολόπουλο καθώς και με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό.

Απόρρητο: roula_manika

Κατά την διάρκεια των δύο επισκέψεων επικράτησε ιδιαίτερα θερμό κλίμα λόγω της αγαστής συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων τόσο με τη Μητρόπολη όσο και με τη Περιφέρεια.

Ιδιαιτέρα στην συνάντηση με τον κ. Περιφερειάρχη ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μεταξύ άλλων τον ευχαρίστησε για τη συμβολή της Περιφέρειας η οποία μεταξύ άλλων και ενδεικτικά περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση μέσω πιστώσεων της, της αναβάθμισης των υποδομών του 404 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας, της ενεργειακής αναβάθμισης του Στρατηγείου της 1ης Στρατιάς, της προμήθειας μηχανημάτων Μηχανικού, της επισκευής και συντήρησης του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Στρατόπεδο «ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΝΙΚ. ΠΛΑΣΤΗΡΑ».

Ο κ. Περιφερειάρχης με τη σειρά του εξήρε τη συνδρομή των Ενόπλων δυνάμεων κατά την πρόσφατη θεομηνία που έπληξε την Θεσσαλία. Τόνισε μάλιστα ότι σε συνεχή επικοινωνία με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, με τις άμεσες εντολές του και με την έγκριση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας επισπεύθηκαν οι διαδικασίες, με αποτέλεσμα να σωθούν ανθρώπινες ζωές αλλά και να εξελίσσεται με ιδιαιτέρως γρήγορους ρυθμούς το πρόγραμμα αποκατάστασης των ζημιών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ήφαιστος: Ο Ερντογάν σκέφτεται με όρους πολέμου

Ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών, Παναγιώτης Ήφαιστος

Close