Συγκλονιστικές στιγμές στην Βενετία από την μεταφορά της Λάρνακας όπου φυλάσσονται τα Τίμια Λείψανα της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης

ΔΕΤΕ ΤΟ VIDEO

Συγκλονιστικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στην Βενετία όπου το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η μεταφορά της Λάρνακας όπου φυλάσσονται τα Τίμια Λείψανα της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης, από την Βασιλική όπου φυλάσσεται, στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Ρουμάνοι Ορθόδοξοι μαζί με Ρωμαιοκαθολικούς πιστούς συνόδευσαν το ιερό κειμήλιο μέσα από τα κανάλια της Βενετίας ώστε όλα να είναι έτοιμα για να παραδοθεί με κάθε μεγαλοπρέπεια η Αγία στην Εκκλησία της Ελλάδος.

Η επίσημη υποδοχή θα γίνει την Κυριακή 14 Μαΐου στις 18.30, μπροστά από το Δημαρχείο Αιγάλεω (επί της Ιεράς Οδού) και θα παρευρίσκονται μεταξύ των χιλιάδων προσκυνητών που αναμένονται από ολόκληρη την Ελλάδα, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Αφού τοποθετηθεί το σκήνωμα σε κιλλίβαντα πυροβόλου όπλου θα μεταφερθεί με λιτανευτική πομπή στο ναό της Αγίας Βαρβάρας. Δεξιά και αριστερά, μέλη του «Φάρου» Ποντίων και της «Μεγαλονήσου» Κρητών θα παρίστανται με τις παραδοσιακές φορεσιές.

«Είναι μεγάλη τιμή για το Σύλλογο» αναφέρει η πρόεδρος του «Φάρου» Σοφία Σαββίδου για το «κορυφαίο γεγονός μνήμης, για τη Ρωμιοσύνη και την Ευρώπη». «Μετά από 1.700 χρόνια, ζιπκαλήδες Πόντιοι και Κρήτες θα παραλάβουν από τη Βενετία το ιερό σκήνωμα της Αγίας Ελένης και θα το φέρουν στην Αθήνα», καταλήγει η πρόεδρος, με την ευχή η Αγία Ελένη να δώσει δύναμη στον κόσμο και να φωτίσει το δρόμο όλων μας.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Η τελετή παράδοσης του Τιμίου Ξύλου και του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης στην Εκκλησία της Ελλάδος

Με ειδική πτήση στην Αθήνα και η υποδοχή θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 επί της Ιεράς Οδού, μπροστά από το Δημαρχείο...

Close