Συλλείτουργο για την ίδρυση της Ορεστιάδας (ΦΩΤΟ)

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Μητρόπολης Διδυμοτείχου, η τοπική Εκκλησία, στη μνήμη όλων εκείνων των ξεριζωμένων Ρωμηών της Ανατολικής Θράκης που με τη Συνθήκη της Λωζάνης το 1923 εγκατέλειψαν ακούσια τις πατρογονικές τους εστίες, τίμησε «πάντας τους εν Αδριανουπόλει ασκήσει και αθλήσει διαλάμψαντες αγίους».

Προσκεκλημένοι του οικείου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού στις λατρευτικές εκδηλώσεις φέτος ήταν· ο ελληνομαθής Μητροπολίτης Ρούσε κ. Ναούμ και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βελίκης κ. Σιώνιος, Ηγούμενος της Σταυροπηγιακής Μονής Τρογιάν, αμφότεροι Ιεράρχες της αδελφής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Βουλγαρίας.

Μετά το Αρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδος, παρουσία των αρχών, τελέσθηκε Δοξολογία και Μνημόσυνο υπέρ μακαρίας αναπαύσεως των ιδρυτών της πόλεως. Στη συνέχεια ο οικείος Μητροπολίτης τέλεσε Τρισάγιο στον παρακείμενο του Ναού αδριάντα του τελευταίου Μητροπολίτη της Αδριανούπολης και πρώτου της Νέας Ορεστιάδος κυρού Πολυκάρπου Βαρβάκη.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Δήμαρχος Ορεστιάδος Βασίλειος Μαυρίδης, ο Διοικητής της 3ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Ανδρέας Φλωράτος, η Πρόξενος της Ελλάδος στην Αδριανούπολη Εύη Χαριτίδου, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Μοναστηριακές συνταγές και cd του Πέτρου Γαιτάνου

Αυτή την Τετάρτη, η «Ορθόδοξη Αλήθεια» κυκλοφορεί ,με το βιβλίο “Τα μυστικά της Νηστείας και Μοναστηριακές Συνταγές” και το 2πλό...

Close