Συλλυπητήρια επιστολή του Π.Μόσχας προς τον Αιγύπτιο Πρόεδρο για την σφαγή των 21 Χριστιανών

Greekpress-Επιστολή του Π

Tα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος στον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Αμπντελφατά αλ-Σίσι και στον Πατριάρχη Θεόδωρο Β για τη αποτρόπαιη δολοφονία στη Λιβύη, των 21 Αιγυπτίων Χριστιανών.
Στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο και τον Πατριάρχη της Αιγύπτου επισήμανε πως, «Αυτό το εξτρεμιστικό έγκλημα αξίζει παγκόσμια καταδίκη. Απόλυτη απόρριψη των προσπαθειών για να δικαιολογηθεί η βία με θρησκευτικά κίνητρα. Τρόμος από αυτούς τους δούλους του Σατανά που προσπαθούν να καταστρέψουν αιώνες ισορροπίας και σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στη Μέση Ανατολή.
Ο Πατριάρχης της Ρωσικής Εκκλησίας εκδήλωσε την πεποίθηση πως το τραγικό και αποτρόπαιο γεγονός της σφαγής των 21 Αιγυπτίων Χριστιανών δεν θα αφήσει κανέναν αδιάφορο, λέγοντας πως «Η τρομοκρατία δεν έχει μέλλον, επειδή οι άνθρωποι ποτέ δεν θα ανεχτούμε τη βία, ότι συνθήματα μπορεί να χρησιμοποιεί».

Απευθυνόμενος στον Πατριάρχη Θεόδωρο Β. εξέφρασε την πεποίθηση πως, «Σήμερα, η παγκόσμια κοινότητα είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ενωθεί και να λάβει πιο αποφασιστική δράση για την αντιμετώπιση του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας. Ως Χριστιανοί, πρέπει να εργαστούμε από κοινού για να βεβαιώσουμε πως ο Αναστάς Κύριος Ιησούς έχει κατακτήσει το κακό και το θάνατο. Στη συνέχεια, κάθε προσπάθεια θα είναι μάταια από τους υπηρέτες του διαβόλου, που χρησιμοποιούν το ιερό όνομα του Θεού για να δικαιολογήσουν τις εγκληματικές τους πράξεις».

Greekpress.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Εφαρμογή για iPhone και Android απέκτησε το Άγιο Όρος

Και το Άγιον Όρος  μπαίνει πλέον στη νέα εποχή των smartphones, καθώς εδώ και λίγες ημέρες διαθέτει τη δική του...

Close