Συμβουλές ζωής από φωτισμένους γέροντες και Αγίους

Σε κανένα, μα σε κανένα επάνω στη γη, να μην επιτρέψετε να υποβιβάσει την χριστιανική θεωρία! Κρατείστε το πλήρωμα τη ορθοδόξου θεωρίας.
Γέροντας Σωφρόνιος του Έσσεξ
Δύο είναι τα φτερά που μπορούν να υψώσουν τον άνθρωπον πάνω από την γη, η καθαρότης και η απλότης της καρδιάς. Πρέπει να είσαι απλός στις πράξεις σου και καθαρός στη σκέψι και τα αισθήματά σου. Με την καθαρή καρδιά θα αναζητάς τον Θεόν, με την απλότητα θα τον βρίσκης και θα χαίρεσαι. Η καθαρή καρδιά, περνά εύκολα τις πύλες του ουρανού.
Γέροντας Αμφιλόχιος Μακρής

 

———————————
Όποιος νικά τα πάθη του αποκτά τη δυνατή πίστη.
Γέροντας Γερμανός Σταυροβουνιώτης
—————————————-
Τα 3 πλοκάμια του διαβόλου 17 Δεκεμβρίου 2017 Ο διάβολος έχει τρία πλοκάμια. Για τους φτωχούς τον κουμμουνισμό, για τους πιστούς τον οικουμενισμό και για τους πλουσίους την μασονία.
Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης

 

 

——————————–
Η θλίψη η κατά Θεόν έχει μέσα της χαρά. Προχωρεί κανείς εμπρός εξαιτίας της. Δεν αφήνει μέσα του την κατάθλιψη, που φθείρει τη ψυχή. Όταν υπάρχει ταπείνωση, δεν υπάρχει κατάθλιψη. Ο εγωιστής στενοχωρείται πολύ με το καθετί. Ο ταπεινός είναι ελεύθερος και ανεξάρτητος απ’ όλους κι απ’ όλα.
Άγιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης
———————-
Χωρίς Χριστό ούτε μέχρι το κατώφλι.
Ρωσική παροιμία
—————————-

 

 

Υπεύθυνος για όλες τις παγίδες του εχθρού είναι μόνο ένας, ο διάβολος. Ψυχή μου, πρέπει να πεισθείς γι’ αυτό και να μην ολιγοψυχείς, να μην απελπίζεσαι από τα βάσανα που σου προξενεί ο εχθρός, από τις ψυχικές καταιγίδες στις οποίες σε ρίχνει.
Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης
————————–
Η διάθεση ν’ αγαπήσουμε τον Θεό έχει μέσα της και κάποιον πόνο. Όταν θέλουμε να ζήσουμε πνευματικά, πονάμε, διότι πρέπει να κόβουμε κάθε δεσμό που μας ενώνει με την ύλη. Όταν, όμως, θέλουμε να ικανοποιήσουμε τον εαυτό μας ή τους άλλους, αυτό που δίνουμε είναι μια αγάπη, μια ενέργεια· είναι μια δύναμη της ψυχής μας, που μέρος το «ξοδεύουμε» κι εκεί.
Άγιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης
————————–
Η πνευματική δύναμη, που προέρχεται από την πίστη, είναι δυνατόν να είναι τόσο μεγάλη, που να μη τη χωράη ο ουρανός.
Γέροντας Γερμανός Σταυροβουνιώτης

 

 

—————————
Πιστεύω στον Χριστό σημαίνει Τον εμπιστεύομαι σε όλα. Δεν αλλοιώνω, ούτε ένα γιώτα, ούτε μία κεραία, από τη διδασκαλία Του και από τις εντολές Του! Διαφορετικά γίνομαι αιρετικός! Κι ο αιρετικός είναι έξω από τη σωστική Κιβωτό. Θα τον πνίξη ο κατακλυσμός.
Γέροντας Γερμανός Σταυροβουνιώτης

 

 

———————————
Η Εκκλησία μας πιστεύει και ομολογεί ότι μέχρι των έσχατων χρόνων, μέχρι της συντέλειας του αιώνος δεν θα εκλείψουν οι Άγιοι της και ότι θα αναδεικνύει παιδιά άγια και άξια στεφάνων.
Γέρων Εφραίμ Φιλοθεΐτης

 

 

———————-
Ο Θεός προνοεί τον ταπεινό άνθρωπο, ο οποίος έμαθε αυτό το μεγάλο πράγμα, να τ’ αφήνει στα χέρια του Θεού όλα! Αλλά έμαθε ότι όποιος τ’ αφήνει στα χέρια του Θεού, ο Θεός δεν μένει αδρανής, ο Θεός αναλαμβάνει την ευθύνη πλέον. Και τα έργα του Θεού είναι πολύ σημαντικότερα και πολύ σπουδαιότερα από τα δικά μας έργα.
Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος

 

————————————-
Ως παντογνώστης ο Θεός γνωρίζει και το αγαθό και το κακό. Συνεργάζεται με το αγαθό ως φύσει αγαθός και είναι ξένος του κακού. Αφού είναι ξένος του κακού, πώς είναι δυνατό να μας προορίζει γι’ αυτό;

 

 

 

 

Άγιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης
———————————-
Ο πνευματικός πατέρας υποφέρει, πονά, κλαίει και προσεύχεται περισσότερο από αυτούς που έρχονται σε αυτόν· μόνο κάτω από τις συνθήκες αυτές μπορεί αληθινά να διακονήσει τους ανθρώπους.
Γέροντας Σωφρόνιος του Έσσεξ

 

———————————–
Τα πατερικά βιβλία λένε ότι ο Αββάς Νισθερώ απέκτησε φήμη άγιου ανδρός. Και πήγε άλλος και του λέει: «Τί αρετή έκανες, πάτερ, κι έφθασες σ’ αυτά τα μέτρα;». Λέει: «Αφότου μπήκα στο μοναστήρι, είπα, εγώ και το γαϊδούρι ένα είμαστε. Όσο μιλάει το γαϊδούρι, όταν το δέρνεις, τόσο θα μιλήσω κι εγώ». Αυτό ήταν το θεμέλιο, ότι και να τον δείρουνε, «ευλόγησον». Τώρα εμείς φθάσαμε στο σημείο, δεν σηκώνουμε λόγο.

 

Γέροντας Εφραίμ Κατουνακιώτης
vimaorthodoxias.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
“Στο χώρο της πίστεως ο Θεός αποκαλύπτεται και ο άνθρωπος αποδέχεται”

Η πρώτη και η μεγαλυτέρα χαρμόσυνος αγγελία,το πιό μεγάλο ευαγγέλιο,     που ήταν δυνατόν να δώσει ο Θεός στον...

Close