Συνέδριο: Η συμβολή του Πατριάρχου Γρηγορίου Ε΄ στον αγώνα της Εθνικής Παλιγγενεσίας

Σας γνωρίζουμε ότι το Σάββατο 10 Απριλίου 2021, επί τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Γρηγορίου του Ε΄, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.
Τον Θείο Λόγο θα κηρύξει ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ευγένιος Καρακωνσταντάκης, Γραφεύς της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, ο οποίος θα αναφερθεί στην προσωπικότητα του Εθνομάρτυρος Πατριάρχου.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στις 11.00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί Συνέδριο για τον Άγιο Γρηγόριο Ε΄, το οποίο θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Ιεράς Μητροπόλεως (www.impeh.gr), μέσω της σελίδας της Ιεράς Μητροπόλεως στο Facebook (www.facebook.com/mitropoli.petras.herronisou) και ραδιοφωνικά στη συχνότητα των 90,1 FM.

Ομιλητές του Συνεδρίου θα είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, με θέμα: «Η αλήθεια πίσω από τους αφορισμούς της Επαναστάσεως του 1821 από τον Πατριάρχη Γρηγόριο το Ε΄», ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. Κωνσταντίνος Χαλκιαδάκης, Κληρικός – Θεολόγος Καθηγητής, με θέμα: «Ο Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε΄ ως φορέας του πατερικού φρονήματος» και ο κ. Εμμανουήλ Χαλκιαδάκης, Δρ. Ιστορίας, Διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Συνεργάτης Κ.Ε.Σ. Χάρβαρντ, με θέμα «Ο Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε΄ και η Παιδεία του Γένους».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Ολλανδία: Δοξολογία για την επέτειο των 200 ετών του 1821

Στην πανηγυρίζουσα Ενορία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Close