Συναξάρι 27-9,Ευλογημένη μέρα

 

27 Σεπτεμβρίου

Αριστάρχου του Θεσσαλονικέως (†γ΄αι.), Ζήνωνος επισκόπου Λαοδικείας και Μάρκου επισκόπου Βύβλου. Μεγαλομάρτυρος Καλλιστράτου (†304). Μαρτύρων Επιχάριτος, Γαϊανής, Φιλήμονος επισκόπου και Φουρτουνιανού. Νεομάρτυρος Ακυλίνης της εν Ζαγκλιβερίω Χαλκιδικής (†1764). Οσίων Ιγνατίου(1) και Σαβατίου του Ρώσου.
(1) Ο όσιος Ιγνάτιος καταγόταν από την επαρχία Καππαδόκων. Από μικρός αφιερώθηκε στο Θεό, και πήγε στο Μοναστήρι του Βαθέος Ρυάκος (κοντά στα Μουδανιά της Μ. Ασίας). Εκεί διδάχτηκε την ασκητική ζωή. Ο Ιγνάτιος αφού καλλιέργησε τις υψηλότερες αρετές, χειροτονήθηκε ιερέας. Έγινε ηγούμενος της Μονής, και έφερε σ` αυτή μεγάλη πνευματική και υλική πρόοδο. Όταν κάποτε οι πολιτικοί άρχοντες θέλησαν να μεταχειριστούν τα χρήματα της Μονής, ο Ιγνάτιος με αποφασιστική στάση προστάτεψε την περιουσία της Μονής. Απεβίωσε στο δρόμο όταν επέστρεφε από την Κωνσταντινούπολη. Το λείψανό του μετά ένα χρόνο ανακομίστηκε στη Μονή, για την οποία είχε μοχθήσει.

πηγη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Στρατόπεδο Καβύλη, Γιώργος Λιβάνης

Στρατοπεδο Καβυλη Στιχοι-μουσικη Κωστας Γκαβας Κωσταντινος Γκαβας-πληκτρα Σακης Φραγκος-μπουζουκι,τζουρα,μπαγλαμαδακι,κι­θαρες,μπασο Θοδωρης Κουρακλης-κλαρινο,καβαλ Μιχαλης Βλανδος-ακορντεον Λιβανης Γιωργος-κρουστα-νταουλι Στα φωνητικα η Ερωφιλη Τζανου...

Close