Συνελήφθη αρχιτρομοκράτης του ISIS που στρατολογούσε σε προσφυγικά στρατόπεδα

Ο Ιμάντ Γιασίν, υψηλόβαθμο στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), συνελήφθη τον προηγούμενο μήνα από τις Αρχές του Λιβάνου.

Ο Γιασίν είναι ένας από τους ιδρυτές του ISIS στην επικράτεια του Λιβάνου.

Ο τρομοκράτης στρατολογούσε Σύρους πρόσφυγες μέσα στον καταυλισμό Αΐν Χουλουέ στη Σιδώνα.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει στρατολόγους σε όλα τα προσφυγικά στρατόπεδα, παντού στον κόσμο όπου υπάρχουν Σύροι πρόσφυγες, και προσπαθεί να εντάξει στις ομάδες του οργισμένους νέους που δεν έχουν τίποτα άλλο να χάσουν.

Την Τρίτη οι Αρχές του Λιβάνου έδωσαν στη δημοσιότητα πληροφορίες σχετικά με τα τρομοκρατικά χτυπήματα που σχεδίαζε ο Γιαζίν.

Ο Γιαζίν σκόπευε να χτυπήσει περίπολα του στρατού στην Αλ Ζαχρανί, τον σταθμό ηλεκτρικού ρεύματος στην Αλ Τζιγιά, το κτίριο του τηλεοπτικού σταθμού Al-Jadeed TV, τη λαϊκή αγορά στη Ναμπατιγιέ, το εστιατόριο των KFC και το καζίνο στην Τζουνιέ.

Ο ίδιος ομολόγησε ότι σκότωσε και οχτώ ανθρώπους στον Λίβανο ενώ παραδέχθηκε ότι συμμετείχε και σε πέντε τρομοκρατικά χτυπήματα μέσα στο προσφυγικό στρατόπεδο Αΐν Χουλουέ.

 

ΠΗΓΗ: tribune.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση

Read previous post:
Ρωσία : Εορτασμοί για την Ημέρα της Νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας
Η Ρωσία προειδοποιεί τις ΗΠΑ για ασύμμετρα και δυναμικά μέτρα

Η Ρωσία θα μπορούσε να λάβει ασύμμετρα και δυναμικά μέτρα εάν οι ΗΠΑ επιβάλουν βαρύτερες κυρώσεις κατά της Μόσχας, δήλωσε...

Close