Συρία: Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος στην πληγωμένη Δαμασκό, ΕΙΚΟΝΕΣ

Αξιομίμητο παράδειγμα για την παντελώς απούσα από το πλευρό των Σύριων χριστιανών Εκκλησία της Ελλάδας

Του Γιώργου Θεοχάρη

Αρχιερατικό συλλείτουργο πραγματοποιήθηκε στην Εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στη συνοικία Kassaa στη Δαμασκό, με την συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσόστομο και τον Πατριάρχη Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής Ιωάννης.

Όπως μεταδίδει το κρατικό Πρακτορείο SANA, που έδωσε μεγάλη δημοσιότητα στην επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου,ο Πατριάρχης Ιωάννης επεσήμανε ότι η ενωμένη Συριακή οικογένεια, Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί, παραμένουν ακλόνητοι στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, χάρη στην υποστήριξή τους στον συριακό στρατό, στην γενναία ηγεσία του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ και στην προάσπιση της πατρίδας.
Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β΄ επιβεβαίωσε ότι η επίσκεψή του ήρθε να εκφράσει την αλληλεγγύη προς το λαό της Συρίας.

Μετά από το συλλείτουργο, ακολούθησε δεξίωση προς τιμήν των Κυπρίων επισκεπτών στην αίθουσα της Εκκλησίας.
Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Υπουργός των Βακουφίων (Θρησκευτικών Κληροδοτημάτων) Mohammad Abdul-Sattar αλ-Σαγιέντ, δήλωσε ότι η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β είναι ένα μήνυμα για ολόκληρο τον κόσμο ότι η Συρία αποτελεί παράδειγμα συνύπαρξης, χαιρετίζοντας με ενθουσιασμό τις θέσεις του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β΄ για την καταδίκη της τρομοκρατίας και των χωρών που την υποστηρίζουν.

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος συναντήθηκε με τον γνωστό για τις φιλικές σχέσεις του με τους ηγέτες των χριστιανών Μεγάλο Μουφτή της Συρίας Ahmad Badr Eddin Hassoun.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, ο Μουφτής Χασούν κάλεσε τα καθεστώτα της Τουρκίας, της Σαουδικής Αραβίας και Κατάρ να σταματήσουν να υποστηρίζουν τους τρομοκράτες.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β΄ είπε ότι θα μεταφέρει την πραγματική εικόνα του τι συμβαίνει στη Συρία και τον πόνο των Σύρων που οφείλεται στην τρομοκρατία.

To Βήμα Ορθοδοξίας εύχεται το παράδειγμα του Αρχιεπισκόπου Κύπρου να το μιμηθούν και άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες, και κυρίως η Εκκλησία της Ελλάδας, η οποία επίσημα, παρά τις μεμονωμένες αξιέπαινες προσπάθειες κάποιων μητροπολιτών, είναι εντελώς απούσα από το δράμα του Συριακού λαού και ιδιαίτερα των χριστιανών της Συρίας.

ΠΗΓΗ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Προς κατάργηση ο νόμος για τη βλασφημία
Τα τρία στάδια της βλασφημίας

¨Οι αναιδείς άνθρωποι βρίσκονται στο πρώτο στάδιο της βλασφημίας κατά του Αγίου Πνεύματος. Εκείνοι που περιφρονούν τα θεία βρίσκονται στο...

Close